Antena 3 Actualitate Cîțu a anunţat planul pentru prima ședință de Guvern: bugetul pe 2021 și măsuri contra COVID-19

Cîțu a anunţat planul pentru prima ședință de Guvern: bugetul pe 2021 și măsuri contra COVID-19

de Georgiana Adam    |    23 Dec 2020   •   22:09
Cîțu a anunţat planul pentru prima ședință de Guvern: bugetul pe 2021 și măsuri contra COVID-19
Sursa foto: Hepta

Premierul Florin Cîțu le-a transmis miniștrilor, miercuri, la o primă întrunire simbolică la guvern, prioritățile pentru prima ședință a executivului, care va avea loc săptămâna viitoare. Între acestea se numără măsuri pentru combaterea pandemiei și finalizarea construcției bugetului pe anul 2021.

„Sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit pentru ședința următoare care o să fie săptămâna viitoare și sunt câteva priorități care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemiei și câteva necesare pentru susținerea mediului de afaceri și finalizarea construcției bugetului pe anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare”, le-a spus primul ministru Florin Cîțu membrilor Executivului, potrivit Mediafax.

Cîţu a spus că în primul rând, trebuie promovat proiectul de ordonanță de urgență pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021, pentru care ministrul Muncii Raluca Turcan a fost atenționată să aibă în vedere termenul și să fie gata săptămâna viitoare.

Apoi, premierul ia în calcul promovarea proiectului de ordonanță de urgență privind prelungirea termenului de aplicare a programului guvernamental IMM Invest până la 30 iunie 2021 și aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest cu aplicare până la același termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene.

„Până în data de 24 decembrie va fi emisă decizia de autorizare de către Comisia Europeană. Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe”, a spus Cîțu.

„Tot legat de schema de ajutor de stat, Comisia a emis decizia de prelungire cu 6 luni a perioadei de funcționare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Gradul de finanțare și garantare aferentă pozițiilor oferite au fost deja aprobate și sunt înaintate spre publicare în Monitorul Oficial. Mai avem promovarea proiectului de ordonanță de urgență prin care este instituită schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul Horeca – turism, structuri de cazare, structuri de alimentație și turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19. Aici este domnul ministru Claudiu Năsui! Pentru săptămâna viitoare ar trebui să fim gata cu toate avizele”, a mai spus premierul

Această schemă a fost deja notificată la Comisia Europeană, iar după ce vor fi transmise toate clarificările necesare în vederea verificării compatibilității schemei de ajutor de stat se va realiza și o notificare oficială, urmând ca decizia de autorizare să fie emisă în procedură accelerată, potrivit șefului Executivului.

„Mai avem promovarea proiectului de ordonanță pentru prelungirea unor facilități fiscale în contextul pandemiei Covid-19 și aici, domnule ministru Nazare, lucrurile sunt în derulare. Promovarea unor măsuri fiscale bugetare pentru menținerea indemnizației aferente funcțiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020 și altele similare”, a mai spus Florin Cîțu despre ce are în vedere Guvernul pentru prima ședință de Guvern.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu guvern buget 2021

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close