Antena 3 CNN Actualitate Premierul Florin Cîţu, după moartea pacienţilor care aşteptau un loc la ATI: Vom avea întâlniri în acest weekend | VIDEO

Premierul Florin Cîţu, după moartea pacienţilor care aşteptau un loc la ATI: Vom avea întâlniri în acest weekend | VIDEO

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi, ce măsuri preconizează, după ce două femei infectate cu COVID, în stare gravă, au murit în izolatorul Spitalului Judeţean Craiova, aşteptând să se elibereze un loc la ATI.

Premierul Florin Cîţu, după moartea pacienţilor care aşteptau un loc la ATI: Vom avea întâlniri în acest weekend | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2021   •   14:51

Florin Cîţu: "Am avut o discuţie acum câteva minute cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest weekennd pentru a evalua situaţia.

Aştept ca Ministerul Sănătăţii să-mi explice situaţia de la Craiova, pe care nu o cunosc. Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic, să vedem care e situaţia.Cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare...

Reporter: "Însă sunt pacienţi la ATI care aşteaptă un pat şi nu mai au timp..."

Florin Cîţu: "Aş vrea să verificăm aceste informaţii. Am mai trecut şi anul trecut printr-o perioadă cu două valuri şi multe informaţii nu erau verificate. Repet, Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă în acest moment de suplimentare paturilor ATI (...)

În acest moment, tot personalul Ministerului Sănătăţi, cei de la DSU, duc la îndeplinire obiectivul de săptămâna trecută, de a ajunge la 1.600 paturi la ATI (...) Sunt sigur că vom ajunge la acest număr în curând!".

Premierul, care a făcut aceste declaraţii după şedinţa de Guvern, a precizat că la nivelul Capitalei numărul de paturi ATI va fi suplimentat cu 12, fără a da alte detalii.

Doi pacienţi cu COVID au murit în timp ce aşteptau un loc liber la ATI, la Craiova

Doi pacienți infectaţi cu COVID au murit în două zile consecutive la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) în timp ce aşteptau să se elibereze un loc salvator la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

O femeie în vârstă de 83 de ani infectată cu COVID a decedat joi. O alta, de 61 de ani, a murit vineri dimineață.

Toate cele 20 de paturi din Secția ATI a SCJU Craiova sunt ocupate iar pacienții cu COVID care ajung în izolatorul UPU, în stare gravă, sunt trecuți pe o listă de așteptare.

Cadrele medicale susţin că în aceste izolatoare sunt surse de oxigen, care să îi ajute pe pacienţi să reziste până la un ipotetic transfer la secţia ATI.

Pe de altă parte, conducerea spitalului afirmă că a încercat să facă și transferuri de pacienţi în țară, însă nu a găsit locuri la alte spitale.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu ati
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close