Antena 3 CNN Actualitate Premierul Cîţu, noi detalii despre marea relaxare: "Nu vorbim de ridicarea restricţiilor din timpul nopții!"

Premierul Cîţu, noi detalii despre marea relaxare: "Nu vorbim de ridicarea restricţiilor din timpul nopții!"

Românii trebuie să rămână, în continuare, acasă noaptea, pentru că "marea relaxare", promisă de autorităţi dar de care responsabilii vorbesc cu tot mai puţin entuziasm, nu va viza şi restricţiile de circulaţie impuse după ora 22.

Premierul Cîţu, noi detalii despre marea relaxare: "Nu vorbim de ridicarea restricţiilor din timpul nopții!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Apr 2021   •   20:00

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că în prezent nu se pregătește o relaxare a restricțiilor nocturne. Prim-ministrul a dezvăluit că modificarea restricțiilor se va face doar în funcție de evoluția campaniei de vaccinare.

"Avem un obiectiv important, la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate. Dacă vrem în vacanțe, la concerte, la plajă trebuie să ne vaccinăm. În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopții”, a spus Florin Cîțu.

Declarațiile premierului Florin Cîțu au fost făcute la finalul ședinței coaliției de guvernare pe tema proiectelor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Singura derogare de la interdicţia de circulaţie pe timp de noapte este cea valabilă în cazul sărbătorilor religioase din această perioadă.

Credincioşii care vor merge la slujba de Înviere vor putea circula între orele 22:00 şi 5:00 şi nu vor avea nevoie nici de declaraţia pe propria răspundere, o măsură similară fiind în vigoare de Ramadan, sărbătoarea  musulmană ce va avea loc peste două săptămâni.

Preşedintele Klaus Iohannis anunța în urmă cu două săptămâni că nu vor exista restricții suplimentare în noaptea de Înviere.

"Vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci în societate. Lucruri certe discutate cu reprezentanții BOR: În noaptea de Înviere restricțiile se ridică, așadar creștinii vor putea merge la biserică, fără să completeze declarații.

Biserica va organiza slujba așa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care sunt organizate slujbele. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, vor fi mai puține restricții", spunea şeful statului.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close