Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu: Românii pot să protesteze, dar trebuie să respecte legislaţia în vigoare

Florin Cîţu: Românii pot să protesteze, dar trebuie să respecte legislaţia în vigoare

Măsurile au fost luate pentru a încetini răspândirea virusului, aşa cum a precizat premierul Florin Cîţu. În ceea ce priveşte protestele din ţară, premierul este de părere că oamenii îşi pot exprima liber opiniile, dar cu respectarea măsurilor sanitare.

Florin Cîţu: Românii pot să protesteze, dar trebuie să respecte legislaţia în vigoare
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    29 Mar 2021   •   10:37

Premierul Florin Cîţu a vorbit, luni, în timpul unei conferințe despre protestele care au avut loc în ţară, în weekendul care tocmai s-a încheiat. Cîţu este de părere că românii pot ieşi la protest şi îşi pot exprima părerea, dar trebuie să respecte regulile sanitare, iar legea e lege pentru toată lumea.

"Românii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare (...) Dreptul de a avea o opinie, în România, rămâne. Avem opinii diferite.

Pentru mine este foarte important să continue campania de vaccinare, să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români (...) Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea.

Îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile (...) Eu sunt gata să stau la masă cu oricine pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă", a declarat premierul Florin Cîţu.

Românii, revoltați pe noile restricții

Mii de oameni au ieşit în stradă, noaptea trecută, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern, pentru a protesta faţă de măsurile care interzic circulaţia după ora 20.00 şi închiderea magazinelor la ora 18.00.

Şi în Bucureşti, sute de oameni au ieşit în stradă, astăzi, iar după miezul nopţii, oamenii încă mai protestau la Universitate. Sătui de restricţiile impuse de Guvern, aceştia au scandat împotriva clasei politice şi au cerut să fie liberi.

La Constanţa, aproximativ 800 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, acolo unde au scandat împotriva restricţiilor, iar apoi au plecat în marş pe marile bulevarde ale oraşului.

La Galaţi, câteva mii de tineri s-au mobilizat şi au pornit în marş pe marile bulevarde ale oraşului. Protestul a fost unul spontan, iar jandarmii şi poliţiştii nu au putut face nimic pentru a-i opri pe manifestanţi, astfel că i-au escortat pe toată durata marşului. Tinerii au scandat împotriva Guvernului şi a noilor restricţii care interzic circulaţia după ora 20.00.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu restricţii protest
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close