x close

FMI: Nu suntem în postura de a face Guvernului recomandări privind proiectul Roşia Montană

de M.T.    |    05 Noi 2013   •   12:00
FMI: Nu suntem în postura de a face Guvernului recomandări privind proiectul Roşia Montană

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu poate face recomandări Guvernului României în privinţa proiectului Roşia Montană, pentru că acesta are implicaţii care depăşesc aria de expertiză a FMI, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul rezident al FMI în România, Guillermo Tolosa.

„Proiectul Roşia Montană are ramificaţii importante care merg dincolo de domeniul nostru de expertiză, este vorba de un impact de mediu. Nu suntem în postura de a recomanda Guvernului ceva", a spus Tolosa.

Oficialul FMI a mai spus că avantajele economice ale proiectului sunt evidente, iar impactul asupra veniturilor bugetare este de asemenea clar, dar aceste lucruri reprezintă doar o parte a imaginii de ansamblu a proiectului.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat în 22 octombrie, cu largă majoritate, proiectul de hotărâre care prevede prelungirea termenului de depunere a raportului pe care Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului referitor la proiectul de lege privind măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţii miniere în România.

Parteneri
Parteneri
sati