Antena 3 CNN Actualitate Force India va folosi motoare Mercedes în viitorul sezon al Formulei 1: Vom deveni o forţă

Force India va folosi motoare Mercedes în viitorul sezon al Formulei 1: Vom deveni o forţă

Force India va folosi motoare Mercedes în viitorul sezon al Formulei 1: Vom deveni o forţă
10 Noi 2008   •   15:24

Colaborarea marchează o dezvoltare semnificativă pentru partenerii McLaren şi co-propietarii echipei de Formula 1, Mercedes, care din 1995 au oferit motoare doar pentru echipa din Woking, care a cucerit titlul piloţilor în acest an prin Lewis Hamilton. Echipa Sauber a fost ultimul client al motoarelor Merecedes, în 1994, chiar dacă aceste motoare au fost construite de Ilmor, înainte ca respectiva companie să fie preluată de Mercedes.
Force India, care săptămâna trecută şi-a încheiat contractul cu echipa patronată de Fiat, Ferrari, a explicat într-un comunicat de presă că McLaren Applied Technologies va oferi cutii de viteze şi sisteme hidraulice echipei de Formula 1. Force India plănuieşte să folosească şi Sistemul de Recuperare a Energiei Kinetice (KERS), dezvoltat de Mercedes şi McLaren. ?McLaren şi Mercedes-Benz sunt două dintre cele mai faimoase nume din istoria sporturilor cu motor. Aceste noi resurse şi inovaţii vor însemna un mare pas înainte pentru evoluţia noastră tehnologică şi, ca rezultat, avem speranţe mari că vom progresa începând cu sezonul 2009?, a declarat co-proprietarul Force India Vijay Mallya.
Echipa Force India nu a câştigat niciun punct în sezonul 2008, iar Mallya a făcut restructurări de personal săptămâna trecută, directorul principal Colin Kolles şi directorul tehnic Mike Gascoyne fiind demişi. Miliardarul Mallya, ale cărui afaceri variază de la aviaţie la bere şi alte băuturi alcoolice, a spus că Force India va fi în formă bună până la data când India va găzdui un Mare Premiu pentru prima dată. ?Bernie Ecclestone a declarat că plănuieşte să introducă Marele Premiu al Indiei, de la Delhi, în calendarul sezonului 2011, dată până la care echipa de Formula 1 Force India va fi exact o forţă în, şi pentru, India?, a încheiat Mallya.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 McLaren Mercedes
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close