Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată într-un nou dosar

Fostul primar Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată într-un nou dosar

Fostul primar Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată într-un nou dosar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2016   •   14:20

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost trimis în judecată într-un nou dosar, cel al construcției cartierului social Henri Coandă.

Radu Mazăre și fratele său sunt acuzați de corupție. Mai exact, fostul edil este acuzat de luare de mită și fals în declarații.

Urmărirea penală în acest dosar a început în urmă cu 2-3 ani, când Mazăre a fost luat de mascați chiar de pe terasa unui restaurant din Capitală și adus la DNA.

În acest dosar, Radu Mazăre, fratele său Alexandru Mazăre și omul de afaceri Abraham Morgenstern au fost puși sub învinuie pentru că ar fi primit mită și ar fi dat apoi mită pentru construirea unui cartier social din Constanța, numit Henri Coandă.

Este un proiect de 10 milioane de euro pe care omul de afaceri l-ar fi câștigat în urma unei licitații organizate de Primăria Constanța.

Ulterior, susțin procurorii, Abraham Morgenstern i-ar fi dat 175.000 de euro lui Radu Mazăre pentru câștigarea licitației. O parte din bani a fost transferată către un cont al lui Radu Mazăre deschis în altă țară.

Cartierul construit de Radu Mazăre

Edilul Mazăre spunea că a construit 17 blocuri şi aproape 1.000 de locuinţe pentru săraci, la cel mai mic preţ din România, respectiv cu 286 euro mp. 

Este vorba despre cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă, iar un apartament din acel cartier costă cât jumătate dintr-un loc de parcare construit de Adriean Videanu.

Acolo s-au mutat aproape 3.000 de oameni ai străzii şi persoanele care au fost evacuate din locuinţele în care stăteau.

În Constanţa sunt 6.000 de oameni ai străzii care au nevoie de locuinţe.

Comunicatul DNA, aici

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close