Antena 3 CNN Actualitate Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus la IPJ Buzău cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune fiscală

Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus la IPJ Buzău cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune fiscală

Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus la IPJ Buzău cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto:Horatiu Anghelescu/Facebook
02 Mar 2017   •   10:29

UPDATE: Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor în perioada guvernului Cioloş, a fost ridicat de poliţiştii buzoieni joi dimineaţa pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuinţa sa din municipiul Buzău având loc şi o percheziţie, desfăşurată sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Horaţiu Anghelescu, care este şi preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menţionate. 

În dosarul respectiv este vorba de operaţiuni fictive cu materiale de construcţii, achiziţii şi prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare. 

Percheziții la adresa greșită, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii din Buzău care joi dimineaţă fac percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală au descins la o altă adresă, pe mandatul primit de aceştia fiind scris greşit numărul locuinţei pe care trebuia să o percheziţioneze. Anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani, care s-a speriat, ei trebuind de fapt să percheziţioneze locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu, scrie news.ro.

Poliţiştii aveau mandat pentru a face o percheziţie pe strada Alexandru Sahia numărul 10 din municipiul Buzău, însă adresa era greşită, ei trebuind de fapt să descindă la numărul 10A.

Anchetatorii trebuia să percheziţioneze locuinţa lui Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău, el fiind şi preşedintele Pro Democraţia filiala locală.

Poliţiştii au intrat însă în locuinţa unei femei de 67 de ani, care s-a speriat şi a început să plângă şi care le-a spus că au greşit şi că Horaţiu Anghelescu locuieşte la casa de vizavi. Ulterior, oamenii legii au plecat, mergând la locuinţa bărbatului vizat de percheziţii.

27 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, efectuează joi 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din trei judeţe şi din municipiul Bucureşti, bănuite de evaziune fiscală, anunță Agerpres.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei. 

'Activităţile se desfăşoară la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi din municipiul Bucureşti. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite', se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A şi diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei. 
 

×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close