Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef DGA, chestorul Cătălin Ioniţă, a ieşit la pensie la 44 de ani

Fostul şef DGA, chestorul Cătălin Ioniţă, a ieşit la pensie la 44 de ani

La vârsta la care majoritatea românilor muncesc din greu și strâng ban pe ban, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) iese la pensie. La doar 44 de ani, chestorul Cătălin Ioniţă nu mai are grija serviciului, ci doar a pe ce își va cheltui pensia.

Fostul şef DGA, chestorul Cătălin Ioniţă, a ieşit la pensie la 44 de ani
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Sep 2020   •   18:00

Și nu va fi una mica, de vreme ce acesta a ocupat una din cele mai importante funcții din conducerea DGA. Decretul prin care încetează raporturile de serviciu ale chestorului de Poliție Cătălin Ioniță a fost semnat chiar de președintele Klaus Iohannis.

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Avizul Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Pentru că nu mai deţine această autorizatie, Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie. Şi, potrivit informațiilor G4Media.ro, Cătălin Ioniță s-a pensionat la doar 44 de ani.

Cătălin Ioniță, care a îndeplinit și funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal în 2018, pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar este suspectă și o persoană fizică îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există, notează G4media.ro.

×
Subiecte în articol: pensie Cătălon Ioniţă Klaus Iohannis
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close