Antena 3 CNN Actualitate Fractură de femur la un nou născut, tratată cu comprese reci la spitalul Sf. Andrei din Galaţi

Fractură de femur la un nou născut, tratată cu comprese reci la spitalul Sf. Andrei din Galaţi

Fractură de femur la un nou născut, tratată cu comprese reci la spitalul Sf. Andrei din Galaţi
Sursa foto: Bebelus fractura femur
24 Ian 2009   •   18:13

Încă caz de neglijenţă medicală s-a petrecut, de această dată, la spitalul Sfântul Andrei din Galaţi. Vreme de şapte zile, medicii au tratat cu comprese reci o fractură de femur a unui nou născut spunând că umflătura de pe picioruş e doar o urmă lăsată de o injecţie. Exasperaţi ca bebelusul plangea fără incetare, părinţii l-au dus pe micuţ din spital în spital, până au ajuns la Bucureşti.
Medicii de la Spitalul de urgenţă Sfântul Andrei din Galaţi le-au spus după naştere, părinţilor copilului, că bebeluşul este sănătos, dar are o reacţie mai accentuată la o injecţie care se face tuturor nou-născuţilor. După o săptămână, copilul nu şi-a revenit. Niciunul dintre medici nu a reuşit să spună ce are nou-născutul.
Părinţii au decis să meargă cu bebeluşul la Spitalul Sfântul Ioan din Galaţi, la un ortoped. Acesta şi-a dat seama că bebeluşul are o fractură şi i-a trimis la Bucureşti. Au ajuns iniţial la Spitalul Grigore Alexandrescu şi apoi la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului.
În mod normal, medicul ginecolog este cel care pune primul mâna pe un nou-născut, iar după aceea medicul neonatolog examinează bebeluşul. Cei doi ar fi trebuit să-i pună un diagnostic bebeluşului La spitalul de urgenţă Sfântul Andrei mai sunt pe rol alte două procese de malpraxis.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close