Antena 3 CNN Actualitate Fumatul ucide zilnic 270 de oameni

Fumatul ucide zilnic 270 de oameni

Fumatul ucide zilnic 270 de oameni
02 Iun 2007   •   10:37

Numai în Europa, anul trecut, 100.000 de fumători au decedat din cauza bolilor provocate de tutun. Spitalele din România sunt şi ele pline de pacienţi care fumează. Mulţi mor, altii trăiesc ca vai de lume, cu ajutorul aparatelor. După atâţia ani, fumul de ţigară le-a distrus plămânii. Pentru a putea supravieţui, unul dintre pacienţi a trebuit să se interneze. Medicii i-au diagnosticat cu bronho pneumopatie obstructivă cronică. O boala în care plămânii nu mai reuşesc să tragă suficient aer şi organismul nu mai este oxigenat suficient.

Medicii spun că boala apare mai des la fumători, iar tratamentul este de lungă durată. ?Mulţi dintre aceşti pacienţi ajung să fie dependenţi de oxigen şi mulţi dintre ei ajung în secţii de terapie intensivă. Ar vrea să se lase de fumat dar nu reuşesc.?, declara Oana Deleanu, medic la Spitalul de Pneumologie.

Asta spun fumătorii înrăiţi, care preferă să apeleze la tratamente care să îi scape de acest viciu. Cel mai eficient astfel de medicament, spun studiile, a fost lansat vineri şi în România. Producătorii estimează că şansele de reusită sunt de 40 %. Restul de 60 % înseamnă voinţă multă şi noroc.

Antena 3

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close