Antena 3 Actualitate Funeriu: Competenţele digitale ale elevilor vor fi testate la evaluarea naţională şi la Bacalaureat

Funeriu: Competenţele digitale ale elevilor vor fi testate la evaluarea naţională şi la Bacalaureat

de Antena3.ro    |    16 Sep 2011   •   13:04
Funeriu: Competenţele digitale ale elevilor vor fi testate la evaluarea naţională şi la Bacalaureat
Sursa foto: Foto: Intact Images

În învăţământul obligatoriu, evaluarea naţională, precum şi examenul de bacalaureat vor include şi evaluarea competenţelor digitale ale elevilor, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, informează Mediafax.
   
Funeriu a vorbit, la Conferinţa "eduVision 2020", despre proiectul pe care Ministerul Educaţiei îl are cu Ministerul Comunicaţiilor, de înfiinţare a platformei e-learning şi de biblioteci virtuale, arătând că acest proiect poate schimba întregul sistem de învăţământ.
   
Potrivit lui Funeriu, tinerii sunt expuşi în prezent la "un zgomot de fond" din partea societăţii şi a cantităţii de informaţii de pe internet, iar şcoala are rolul de a veni cu repere, cu tehnologia care să-i ajute să distingă informaţia utilă.
   
El a explicat că au fost făcuţi primii paşi în dezvoltarea platformei e-learning, însă este un proiect de durată, de 5-10 ani.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close