Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Țuțu, implicat în scandalul măștilor de protecție, este încă la conducerea Romarm | Semnează contracte pentru fabricarea armamentului

Gabriel Țuțu, implicat în scandalul măștilor de protecție, este încă la conducerea Romarm | Semnează contracte pentru fabricarea armamentului

Gabriel Ţuţu, inculpat în dosarul măştilor neconforme de milioane de euro, este în continuare directorul general al Romarm. Mai mult decât atât, urmează să semneze contracte pentru fabricarea de armament.

Gabriel Țuțu, implicat în scandalul măștilor de protecție, este încă la conducerea Romarm | Semnează contracte pentru fabricarea armamentului
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    03 Feb 2023   •   14:23

Compania Romarm este cea care coordonează toate fabricile de armament ale statului şi are ca aţionar majoritar Ministerul Economiei.

România se asociază cu două companii sud coreene ca să producă armament şi muniţii, sisteme militare terestre şi explozibili.

Romarm, compania condusă de Gabriel Țuțu, semnează săptămâna viitoare, luni și miercuri, sub patronajul Ministerului Economiei, aceste contracte cu sud-coreeni.

Se vorbește şi despre o companie din Germania care vrea să investească în producerea de obuze.

Chiar dacă Ţuţu conduce un domeniu extrem de sensibil din punct de vedere al securităţii naţionale, el este şi patronul unor firme de detectivi privaţi şi de securitate cibernetică.

Citește și: Informaţii exclusive despre adevăratele afaceri ale șefului Romarm. De ce a primit interdicție pe cinci ani

Gabriel Țuțu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar noi am aflat că nici nu ar avea voie să deţină funcţia de director general al Romarm, pentru că este în incompatibilitate.

Acesta ar fi trebuit, potrivit legii 232/2016, să aibă o vechime de minim 5 ani în industria de apărare.

De asemenea, Țuțu ar fi trebuit să fie și administrator la alte firme private.

Potrivit informațiilor noastre, Ministerul Economiei nu ia nicio măsură, pentru că nu știe ce calitate are Gabriel Țuțu. 

×
Subiecte în articol: Gabriel Țuțu masti de protectie Romarm
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close