Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Șase din zece români consideră că locul unei femei este la cratiță, în bucătărie"

Gabriela Firea: "Șase din zece români consideră că locul unei femei este la cratiță, în bucătărie"

Femeile din România sunt încă discriminate, izolate, plătite prost, dezavantajate și de prea multe ori victime ale violenței domestice, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: "Șase din zece români consideră că locul unei femei este la cratiță, în bucătărie"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Mia Lungu    |    02 Mar 2023   •   09:11

"Sute de femei au primit și au citit “Manifestul pentru drepturile femeilor”, pe care l-am lansat zilele trecute pentru conștientizarea acestei luptei a femeilor pentru poziția lor în societate. Îl vom distribui în continuare!", a anunțat Gabriela Firea.

"Femeile din România sunt încă discriminate, izolate, plătite prost, dezavantajate și de prea multe ori victime ale violenței domestice.

Suntem pe locul 26 din 27 în Europa, deci la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen. În plus, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este la cratiță, în bucătărie.

Femeile pot și merită mai mult. Fii și tu alături de noi, femeie sau bărbat! Împreună suntem mai puternici.", a mai scris aceasta, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Noi vouchere pentru femei, în valoare de 300 de lei. În ce situaţii primesc româncele banii

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD femei romani
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close