Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, după ședința CNA: Ordinul de evacuare al ANAF este ilegal. Nu știu ce se va întâmpla în continuare

Mihai Gâdea, după ședința CNA: Ordinul de evacuare al ANAF este ilegal. Nu știu ce se va întâmpla în continuare

18 Feb 2016   •   12:18
Mihai Gâdea a explicat joi, la ieșirea de la ședința CNA, că situația este fără precedent, și pentru trustul INTACT, dar și pentru CNA.

Cuvântul cel mai potrivit este că suntem într-o situație fără precedent, atât noi dar și CNA. O astfel de situaie nu s-a mai întâmplat nicioidată în România. Noi am venit azi la CNA oarecum într-o disperare de cauză. Sigur, ne adresăm instanțelor și încercăm să arătăm că acest ordin de evacuare al ANAF este ilegal. Pe de altă parte, ne-am gândit să facem toate demersurile. Există bază legală, în Constituție și în legea CNA. Dincolo de orice declarație, nu există un dialog real între instituțiile care încearcă suprimarea unor posturi de televiziune și posturile de televiziune. Ordinul de evacuare, ilegal, este în vigoare. Am venit astăzi în fața CNA pentru a explica situația. Există doar o decizie administrativă, au decis nu doar să ne evacueze, dar și să întrerupă utilitățile. Suprimarea înseamnă că nu mai putem să emitem știri. Există operațiuni, un mod de funcționare a unui post de știri. Există niște standarde. Dacă acele standarde nu există înseamnă că se încalcă legea fundamentală în România, Constituția.”

Citește și: Ședința CNA pentru situația trustului INTACT s-a încheiat. Care sunt concluziile Consiliului


Întrebat ce crede că urmează se întâmple, Mihai Gâdea a recunoscut că nu știe.

Nu știu ce se va întâmpla de la acest moment, mai sunt doar câteva ore până expiră acest ordin ilegal. Pentru acțiunea ANAF nu există nicio bază legală. Au interogat jurnaliști Antena 3, invitați, i-au fotografit, i-au legitimat, nicio lege nu le permite să facă aceste lucruri. Acesta este motivul pentru care am venit astăzi la CNA. Repet, ordinul este ilegal, nu există o decizie judecătoaraescă pentru evacuare, nu există bază legală pentru suprimarea acestor posturi de televiziune.”
Citește și: CNA va trimite o scrisoare către ANAF, în care va explica de ce evacuarea în cinci zile a trustului INTACT este imposibilă
×
Subiecte în articol: ANAF CNA ordin evacuare post confiscat
Parteneri
Până când pot depune clienții Euroins cererile de despăgubire
x close