Antena 3 CNN Actualitate O explozie puternică a distrus un bloc din centrul Galațiului. Zeci de oameni, evacuaţi

O explozie puternică a distrus un bloc din centrul Galațiului. Zeci de oameni, evacuaţi

O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul orașului Galați. Cinci persoane au fost grav rănite, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Pompierii și echipajele SMURD intervin la fața locului.

O explozie puternică a distrus un bloc din centrul Galațiului. Zeci de oameni, evacuaţi
de Dana Musceleanu    |    29 Oct 2020   •   09:18

Explozia a avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 7.55, declanşată de o scurgere de gaze. Au fost înregistrate cinci victime, dintre care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi patru victime cu traumatisme uşoare. Alte 21 de persoane au fost evacuate, între care trei copii, şapte vârstnici şi 11 adulţi, a declarat Eugen Hristache, prefectul judeţului Galaţi, în direct la Antena 3.

Deflagrația a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente și spații comune din imobil. Persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit în stradă imediat după producerea exploziei.

Fluxul exploziei a ajuns la o distanţă de 30-40 de metri de la locul deflagraţiei, fiind afectate peste 20 maşini parcate în zonă, a declarat Dan Ionaşcu de la ISU Galaţi, într-o intervenţie la Antena 3.

Cum a arătat explozia, surprinsă de camerele de luat vederi

UPDATE: Gabi Vlad, corespondentul Antena 3 la Galaţi a declarat că o dată cu explozia s-a creat o puternică undă de şoc, cu o rază de 250 de metri. 

Bătrânul de 89 de ani care locuia la demisolul unde a avut loc acumularea de gaze, este internat în spital cu arsuri pe 60% din corp.

 

Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât alți gălățeni din cartier au crezut că este cutremur. După finalizarea misiunii de salvare, experții vor verifica dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat. În caz contrar, cei care locuiesc în bloc vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primărie.

×
Subiecte în articol: Galați explozie SMURD
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close