Antena 3 CNN Actualitate Galaţi. Un elev a murit în timpul pregătirilor pentru olimpiada de Astronomie (VIDEO)

Galaţi. Un elev a murit în timpul pregătirilor pentru olimpiada de Astronomie (VIDEO)

Galaţi. Un elev a murit în timpul pregătirilor pentru olimpiada de Astronomie (VIDEO)
09 Feb 2010   •   21:05

Un elev din Galaţi, olimpic la Astronomie, a murit chiar în timp ce făcea pregătire la şcoală. Mersese de bunăvoie, deşi marţi nu se făceau cursuri. Băiatul de 13 ani căra după el o boală foarte grea şi rară, pe care nici medicii nu o înţeleg perfect.

Când a aflat că şcoala se închide din cauza nămeţilor, Liviu nu s-a bucurat. Se pregătea pentru olimpiada de astronomie şi nimic nu i-ar fi stat în cale să se ducă la pregătire.

?Nu s-a văitat, a mâncat trei felii de pâine cu unt cu ceai, dimineaţa, a plecat la pregătire...?, povesteşte bunica sa, Mihaica Haret.

?A venit să pună întrebări pentru pregătirea la olimpiadă, era foarte bucuros că participă la olimpiadă. Fără să dea niciun fel de semn a leşinat, s-a aplecat către mine şi a căzut?, a declarat profesoara sa de fizică, Lucia Popa. Ceea ce părea un simplu leşin era, de fapt, o lovitură fatală... Inima copilului a cedat. Profesoara de fizică a încercat să-l resusciteze până la sosirea ambulanţei.

?Pur şi simplu aorta a pocnit, doar aşa se explică decesul fulgerător. Ne-am dat seama că era o afecţiune foarte gravă, e vorba de sindromuL Marfan, o boală congenitală, genetică, transmisă, se pare pe linie maternă?, a precizat dr. Mihai Polinschi, director Ambulanţa Galaţi.

Şansele ca Liviu să moştenească boala mamei erau de 50%. Sindromul poate provoca afecţiuni la plămâni sau la sistemul nervos. Liviu avea probleme cu inima.

?El a avut o operaţie acum doi ani cu pieptul şi de-atunci, n-a avut nimic?, spune bunica.

Un om din 5.000 suferă de Sindromul Marfan. Acesta nu are leac, iar speranţa de viaţă diferă de la om la om. Celebrii compozitori Rachmaninoff şi Paganini au dus boala până la bătrâneţe. Unui elev supradotat, precum Liviu, însă, ceasul i-a sunat mai devreme. Mult mai devreme.



Observator

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close