Antena 3 CNN Actualitate Gara din România transformată în pensiune de trei margarete. Polițiștii anchetează cazul

Gara din România transformată în pensiune de trei margarete. Polițiștii anchetează cazul

O gară din România a fost transformată în pensiune de trei margarete, în codiții suspecte. Un ONG a depus plângere penală.

Gara din România transformată în pensiune de trei margarete. Polițiștii anchetează cazul
Sursa foto: clubferoviar.ro
de Ioana Mircea    |    14 Mar 2023   •   22:21

Vechea clădire a gării din Câmpeni, județul Alba, care asigura serviciile pentru calea ferată Turda - Abrud a fost desființată în 1998. Aceasta fost achiziționată și modernizată în condiții suspecte, potrivit Asociației Apuseni Spirit care a depus plângere penală pentru verificarea modului în care a fost reabilitată clădirea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Clădirea a fost cumpărată de managerul Spitalului Câmpeni, Dragomir Morcan,de la alte persoane fizice din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj.

Se pare că lucrările de modernizare au fost făcute fără autorizație de construire valabilă, iar achiziția haltei s-a făcut anul trecut fără preemțiune oferită autorităților locale. O verificare a Direcției Județene de Cultură a indicat faptul că lucrările realizate sunt neconforme cu statutul de monument istoric fiind realizate fără acordul Direcției Județene de Cultură Alba, atât pe partea de schimbare destinație, cât și pe partea de lucrări.

Instituția a aplicat o amendă de 4.000 de lei și a solicitat investitorului intrarea în legalitate.

Fosta halta Câmpeni, devenită pensiunea de trei margarete Casablanca arată în fotografii utilitatea ei trecută. Încă se poate observa calea ferată îngustă învecinată. În fața ei a fost amplasat un mic trenuleț artizanal. Pensiunea se închiriază în weekend la un tarif de 180 lei pe cameră, având o capacitate de aproximativ 15 persoane, potrivit clubferoviar.ro.

 

×
Subiecte în articol: Câmpeni
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close