Antena 3 CNN Actualitate General american: România ar putea fi ținta unei amenințări „soft” din partea Rusiei

General american: România ar putea fi ținta unei amenințări „soft” din partea Rusiei

General american: România ar putea fi ținta unei amenințări „soft” din partea Rusiei
02 Iun 2017   •   14:47

România ar putea fi ținta unei amenințări „soft”, un nou tip de agresiune care implică social media și atacurile cibernetice, a declarat, pentru Agerpres, generalul american în rezervă Tad Oelstrom, directorul Programului de Securitatea Națională în cadrul John F. Kennedy School of Government de la Harvard.

„Cu siguranță putem ajunge la un acord potrivit căruia cele mai multe țări suverane stabilesc capabilitățile de a înțelege domeniul cyber și de a dezvolta instrumente. Rusia ar face parte dintre acestea și noi am fi vinovați, dacă vreți, de a avea unelte cu care să operăm în cyberspace - spațiul virtual”, a declarat Tad Oelstrom.

„Prin acestea putem spune că vedem ceea ce numim o amenințare, poate mai degrabă o amenințare soft, decât una dură, dar tot amenințări sunt, de fapt. Dacă aș locui în România, astăzi, cu siguranță aș spune că asta trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru că, mâine, sistemul electric ar putea fi doborât, sau piețele financiare ar fi închise. Sau, așa cum am văzut în weekend, când un posibil element de cyber ar fi închis spațiul aerian britanic sau liniile aeriene, atunci și asta devine o amenințare a stilului nostru de viață și trebuie să fim îngrijorați în legătură cu asta”, a adăugat acesta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: România Rusia amenintare
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close