Antena 3 CNN Actualitate George Maior: România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO

George Maior: România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO

George Maior: România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres/ NATO - facebook
09 Iun 2017   •   17:13

Fostul director al SRI, actual ambasador la Washington, a declarat într-un interviu pentru presa americană că România este al doilea cel mai mare furnizor de informați pentru NATO.

Referitor la relațiile României cu Rusia,  Maior a spus ca, “în mod rațional, am vrea să avem o relație predictibilă. Nu este cazul acum”. 

“Consider că NATO ar trebui să facă mai mult în privința reformei componentei de informații - atat civile cât si militare - pentru ca informatiile sunt prima linie de apărare în privința amenințărilor cu care ne confruntăm”, a mai precizat fostul director SRI în interviul acordat publicației TheCipherBrief. 

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, vineri, cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. Klaus Iohannis este primul lider din Europa de Est care este primit de noul președinte american. 

Ambasadorul român a precizat ca principalul punct de discuție dintre cei doi președinți va fi parteneriatul strategic dintre cele două țări.  

Antena 3 a pregătit un maraton de ediţii speciale cu ocazia întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Donald Trump. Începând de la ora 21:00, Mihai Gâdea şi Maria Toader vor transmite în direct, de la Washington, cele mai importante momente ale întâlnirii.

De asemenea, discursurile celor doi lideri de stat, Klaus Iohannis şi Donald Trump, de la finalul discuţiilor, vor fi transmise în direct la Antena 3. 

Potrivit agendei preşedintelui Iohannis, declaraţia de presă comună va fi susţinută la finalul întrevederii celor doi şefi de stat, la ora locală 14,45 (21.45 ora României).

×
Subiecte în articol: NATO Donald Trump Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close