Antena 3 CNN Actualitate Gest inedit într-o primărie din România. Angajații au strâns bani ca să o premieze pe singura elevă care a luat media 10 la Bacalaureat

Gest inedit într-o primărie din România. Angajații au strâns bani ca să o premieze pe singura elevă care a luat media 10 la Bacalaureat

Gest inedit într-o primărie din România. Angajații au strâns bani ca să o premieze pe singura elevă care a luat media 10 la Bacalaureat
10 Iul 2017   •   16:53

Angajaţii Primăriei municipiului Tulcea au oferit, luni, 1.100 de lei Armandei Maria Vărneanu, singura absolventă de liceu din judeţ care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, scrie Agerpres.

Suma de 1.100 de lei a fost strânsă la iniţiativa primarului Constantin Hogea care a menţionat că această colectă a angajaţilor instituţiei publice a fost soluţia pentru a o recompensa într-un timp scurt pe Armanda Maria Vărneanu, premiul fiind apreciat drept 'un gest simbolic, un imbold şi o încurajare'. 

'Am spus să facem acest gest (de premiere a absolvenţilor care obţin media 10 la Bacalaureat, n.red.) în primul rând în semn de apreciere pentru seriozitatea şi determinarea unor tineri absolvenţi de liceu în ceea ce înseamnă pregătirea lor socio-profesională, dar şi ca o recunoaştere a eforturilor făcute de cadrele didactice. E un privilegiu să avem alături de noi un copil de excepţie cum este Armanda Vărneanu', a declarat primarul Constantin Hogea, luni, în timpul unei ceremonii de premiere a Armandei. 

Absolventă a Colegiului dobrogean 'Spiru Haret', Armanda Maria Vărneanu nu s-a decis încă la ce facultate se va înscrie. 

'Oscilez între Facultatea de drept a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj, şi Facultatea de limbi străine Secţiunea franceză-arabă a Universităţii Bucureşti. Voi depune banii într-un cont pe care-l am special pentru facultate, iar la momentul potrivit îi voi folosi', a declarat, la rândul ei, Armanda Maria Vărneanu. 

Anul trecut, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, niciun absolvent de liceu nu a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. 

Premiul oferit anul acesta de Primăria municipiului este primul de gen din ultimii 13 ani. 

×
Subiecte în articol: Tulcea BACALAUREAT 2017
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close