Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Dincă, la Tribunalul Olt. Arestarea preventivă, prelungită până pe 24 octombrie. Criminalul din Caracal nu contestă măsura

Gheorghe Dincă, la Tribunalul Olt. Arestarea preventivă, prelungită până pe 24 octombrie. Criminalul din Caracal nu contestă măsura

Gheorghe Dincă, la Tribunalul Olt. Arestarea preventivă, prelungită până pe 24 octombrie. Criminalul din Caracal nu contestă măsura
18 Sep 2019   •   10:28

Update: Tribunalul Olt a prelungit arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă până pe 24 octombrie. Dincă a semnat că nu contestă măsura.

Știrea inițială: Gheorghe Dincă va ajunge peste puţin timp la Tribunalul Olt, unde procurorii DIICOT cer astăzi prelungirea mandatului de arestare preventivă. Anchetatorii se grăbesc să ceară măsura preventivă, pentru că actualul mandat nu expiră miercuri.

Ultima prelungire a duratei arestării preventive pe 30 zile a fost cerută pe 26 august până în 24 septembrie. Inculpatul nu a contestat decizia magistraţilor. 

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat marţi că a dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani. 

”În momentul de faţă, în cadrul Ministerului Public se află în desfăşurare cel mai amplu control efectuat vreodată în istoria Ministerului Public - şi anume am dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani”, a spus Bogdan Licu, la intrarea în sediul CSM. 

El a precizat că acest control a fost dispus la începutul lunii august, are ca termen de finalizare 1 octombrie şi vor fi verificate toate cauzele ce privesc dispariţii de persoane. 

Verificăm absolut toate soluţiile din ultimii 10 ani atât sub aspectul legalităţii, cât şi sub aspectul temeiniciei soluţiilor dispuse. Controlul a pornit de la această situaţie, acest nefericit caz.
 

×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close