Antena 3 CNN Actualitate Ghid online pentru achiziționarea celei mai bune cabine de duș

Ghid online pentru achiziționarea celei mai bune cabine de duș

De multe ori neglijată în demersurile de amenajare sau reamenajare, baia rămâne, totuși, spațiul în care îți începi și îți închei ziua, așa că ai putea încerca să o transformi dintr-un spațiu oarecare într-un mic centru de relaxare spa doar al tău.

Ghid online pentru achiziționarea celei mai bune cabine de duș
de Georgiana Adam    |    16 Mar 2021   •   15:54

Utilitate: cabină de duș cu sau fără cădiță?

Cabina de duș este, de departe, elementul-cheie care te va ajuta să îți transformi baia într-un mini-spa personal, așa că este foarte important să te documentezi cu mare atenție și să alegi cabina cea mai potrivită.

De la mobiler și cromatica generală a încăperii și până la instalațiile sanitare și alte accesorii adiacente, elementele pe care trebuie să le ai în vedere sunt multiple, iar timpul tău este, cu siguranță, limitat.

Tocmai de aceea am creat acest ghid practic, care să te ajute să achiziționezi cea mai bună cabină duș fără să pierzi ore întregi cu documentarea.

Mai jos îți prezentăm, așadar, aspectele principalele pe care trebuie să le iei în considerare.

 Primul aspect de care trebuie să ții cont este utilitatea. Cu alte cuvinte, gândește-te foarte bine care sunt necesitățile și obiceiurile tale. Preferi dușurile rapide sau vrei mai degrabă o cabină de duș pe care să o folosești precum o cadă? În funcție de răspunsul la această întrebare vei avea de ales între o cabină de duș cu sau fără cădiță.

Cabina de duș cu cădiță este combinația perfectă între confort și eficiență, putând fi folosită atât pe post de duș, cât și de cadă.

Un sfat util: atunci când faci achiziția trebuie să te interesezi foarte bine și să afli dacă în costul pachetului ales intră și cădița sau dau dacă nu cumva aceasta trebuie achiziționată separat.

Cădițele, la rândul lor, pot fi joase, semi-înalte sau înalte, de aproximativ 45 de centimetri.

De cealaltă parte, cabina de duș fără cădiță este o alternativă foarte practică și elegantă, însă, așa cum sugerează și numele, poate fi folosită doar pentru dușuri.

Un sfat util: încearcă să achiziționezi și un sistem de baterie modern, care să îți permită să instalezi un sistem vertical de hidromasaj. În acest fel dușurile se vor transforma în adevărate momente de spa și relaxare.

Dimensiune și formă

Indiferent de preferințe, vei avea întotdeauna constrângerea spațiului pe care îl ai la dispoziție, așa că acesta va dicta, în ultimă instanță, dimensiunile și forma cabinei de duș.

Din punct de vedere al dimensiunii vei avea la dispoziție modele clasice (80x80, 90x90 etc.) sau modele asimetrice (80x100, 90x120 etc.).

Pe de altă parte, din punct de vedere al formei va trebui să alegi o cabină de duș cu o formă care să îți permită să utilizezi eficient spațiul. Poți opta pentru o cabină de duș rotundă, pătrată, asimetrică rotunjită sau dreptunghiulară.

Materiale folosite

Materialele folosite la fabricarea cabinelor de duș trebuie să fie întotdeauna de calitate, cu alte cuvinte nu este recomandat să faci rabat de la calitate în favoarea unui preț mai mic.

De asemenea, sticla utilizată la fabricarea panourilor trebuie să fie securizată (indiferent că alegi sticlă clară, semiopacă sau serigrafiată, asigură-te că aceasta este securizată).

La fel de importante sunt și materialele din care sunt confecționate elementele de îmbinare ale cabinei de duș. Acestea trebuie să fie foarte rezistente pentru că altfel riscul de deteriorare sau de ruginire este destul de mare.

Evită să cumperi o cabină de duș care are elemente de îmbinare din plastic pentru că acestea nu sunt rezistente și vor avea nevoie să fie înlocuite într-un interval de timp destul de scurt.

În ceea ce privește materialele din care sunt confecționate cădițele de duș este recomandat să optezi pentru acril, ceramică, compozit, marmorită sau piatră naturală.

Îmbinarea panourilor

Modul în care se realizează îmbinarea panourilor dictează, în linii mari, dacă modelul de cabină ales va fi mai practic sau mai elegant.

Așadar, fie că alegi o cabină cu un design modern, cu o structură fără ramă, fie că alegi o cabină de duș cu ramă, este important să te asiguri că modelul ales corespunde necesităților tale.

De asemenea, fie că alegi o cabină de duș din sticlă securizată și cu balamale de fixare, fie că alegi o cabină de duș fără profile verticale sau o cabină cu ramă și profile verticale, este foarte important să te asiguri că modul în care sunt îmbinate panourile deservește foarte bine nevoile tale reale și, desigur, preferințele și exigențele personale.

 

Deschiderea ușilor

În funcție de acest criteriu vei avea de ales între uși batante și uși glisante. Dacă alegi varianta ușilor batante trebuie să te asiguri că ai poziționat cabina astfel încât să permită deschiderea ușilor fără ca acestea să se lovească de alte elemente din baie (de instalații sanitare, de corpurile de mobilă etc.).

 

Dacă, dimpotrivă, alegi o cabină de duș cu uși glisante, trebuie să știi că aceasta se va potrivi de minune în băile mici, care nu dispun de mult spațiu. La fel de potrivită va fi și în interiorul unei băi care este „încărcată” cu mobilier.

 

Etanșeitatea modelului ales

Indiferent de modelul ales, asigură-te întotdeauna că este vorba de o cabină de duș cu o etanșeitate excelentă.

 Verifică cu atenție ca toate elementele de îmbinare să se închidă etanș, astfel încât să nu permită apei să ude piesele de mobilier, pereții sau podeaua.

 Îmbinarea între panouri și cădiță, între uși și între perete și panou trebuie să fie întotdeauna perfectă și tocmai de aceea trebuie să studiezi cu atenție toate aceste elemente înainte să iei decizia de achiziție finală.

Accesorii și dotări suplimentare

În cazul în care îți dorești un plus de confort, poți opta și pentru accesorii sau dotări suplimentare, care să îți permită să transformi cabina de duș într-un mini-spa destinat relaxării.

 Poți alege, de exemplu, să achiziționezi o cabină de duș cu hidromasaj vertical, cu panou de comandă, cu etajere pentru suport, dușuri mobile sau fixe etc.

 Opțiunile de accesorii și dotări diferă, evident, în funcție de modelul ales și de aceea este bine să le iei în considerare doar după ce ai ales un anumit model de cabină de duș.

Raport calitate-preț

Achiziționarea unei cabine de duș trebuie privită ca pe o investiție pe termen lung, așa că nu este recomandat să optezi pentru un model ieftin, care are șanse mai mari să aibă eventuale probleme în ceea ce privește calitatea materialelor folosite.

 De asemenea, asigură-te că modelul ales este însoțit și de o garanție din partea producătorului pentru că o garanție este unul dintre cele mai mari indicii ale unui produs superior.

 În concluzie, acestea sunt criteriile care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere. Iar acum că știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, nu îți mai rămâne decât să iei la pas magazinele fizice sau online și să găsești cabina de duș perfectă, care îți va transforma baia într-un mini-centru de relaxare spa.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close