Antena 3 CNN Actualitate Grădiniță scoasă la vânzare cu tot cu copilașii care o frecventează. Cum comentează autoritățile

Grădiniță scoasă la vânzare cu tot cu copilașii care o frecventează. Cum comentează autoritățile

Grădiniță scoasă la vânzare cu tot cu copilașii care o frecventează. Cum comentează autoritățile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Mar 2016   •   12:22

O grădiniță din Republica Moldova a fost scoasă la vânzare cu tot cu micuții care o frecventează. Acest lucru a fost posibil după ce o companie a privatizat instituția iar acum, din cauza datoriilor, vrea să o vândă. Primaria spune că situatia creata este una îngrijorătoare.

Grădinița 164 a fost înființată în anul 1982 ca instituție de stat, apartinând întreprinderii "Monolit". In 2001, atunci cand compania a devenit una privată, instituția a fost și ea privatizată. Acum grădinița, care este frecventata de aproape 300 de micuți, este scoasă la vânzare. Direcția Juridică a primariei din Buiucani spune ca s-a adresat ministerului Justiției pentru a împiedica procesul.

”Avem o situație fără precedent, când sunt scoși la licitație copii aflați în grădiniță. De ce la timpul privatizării nu au fost scoase în afara întreprinderilor respectivele instituții cu altă destinație, cum ar fi grădinițele și școlile”, a spus Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului.

Sursa: protv.md

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close