Antena 3 CNN Actualitate Greva şoferilor de autobuz din Braşov continuă. Circulaţia în oraş este aproape paralizată

Greva şoferilor de autobuz din Braşov continuă. Circulaţia în oraş este aproape paralizată

Greva şoferilor de autobuz din Braşov continuă. Circulaţia în oraş este aproape paralizată
08 Iun 2013   •   14:34
Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov a anunţat, sâmbătă, că în cursul zilei are loc o nouă serie de discuţii între conducerea Regiei şi salariaţii care refuză reluarea lucrului, instituţia anunţând, totodată, că directorul general al RAT a murit, în cursul nopţii, din cauze medicale.
Greva şoferilor continuă şi sâmbătă, iar circulaţia în oraş este aproape paralizată din cauza numărului mare de maşini şi taxiuri, conform Mediafax.
RAT Braşov a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat, că "în încercarea de deblocare a situaţiei actuale, conducerea instituţiei a prezentat situaţia în care se află regia, contextul legal existent şi a solicitat angajaţilor reluarea lucrului până la soluţionarea cererilor existente pe cale legală".
Discuţia nu a dus la niciun rezultat, astfel că, în aceste condiţii, conducerea RAT Braşov aşteaptă decizia instanţelor judecătoreşti sesizate cu privire la aspectul legalităţii protestelor din aceste două zile, se mai arată în comunicat.
"Conducerea RAT Braşov solicită şi pe acestă cale clienţilor săi să înţelagă situaţia existentă şi îi asigură că depune toate eforturile necesare pentru reluarea cât mai grabnică a circulaţiei mijlocelor de transport în comun", se mai arată în comunicat. 
De asemenea, instituţia a anunţat că directorul general al Regiei, Augustin Pulpea, a decedat în cursul nopţii, din cauze medicale, acesta suferind de mai mult timp de o boală grea. 
Aproximativ 360 de şoferi ai RAT Braşov au intrat în grevă spontannă, vineri, refuzând să iasă pe traseu. Primarul Braşovului Geroage Scripcaru şi prefectul Mihai Mohaci s-au întâlnit cu conducerea Regiei pentru a discuta problemele angajaţilor care au oprit lucrul, singura soluţie legală pentru creşterea salariilor fiind restructurările de personal, această decizie urmând a fi lăsată la alegerea conducerii Regiei.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close