Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu intervine în scandalul ambulanțelor: „Punem carul înaintea boilor. În buget nu există finanțare”

Grindeanu intervine în scandalul ambulanțelor: „Punem carul înaintea boilor. În buget nu există finanțare”

Grindeanu intervine în scandalul ambulanțelor: „Punem carul înaintea boilor. În buget nu există finanțare”
Sursa foto: Foto: gov.ro
30 Mai 2017   •   17:34

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că în buget nu există finanţare pentru achiziţia de ambulanţe, precizând că în această chestiune este pus "carul înaintea boilor". 

"Am evitat şi eu şi i-am rugat şi pe colegii mei din Guvern să nu vorbim foarte mult despre moşteniri grele. Dar, în acest moment, n-avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm (...). În momentul ăsta, pe buget, nu există finanţare pentru achiziţia acestor ambulanţe. Deci, punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă şi etapa asta, cea legată de acest acord-cadru, dar pe noi, în primul rând, ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiţii transparente (...), şi, de asemenea, cum găsim sursa bugetară pentru achiziţia acestor ambulanţe", a declarat Grindeanu după o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scrie Agerpres

Şeful Executivului a adăugat că miercuri va avea o întâlnire cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi că se aşteaptă "la soluţii" legate de finanţare. 

Potrivit lui Grindeanu, la rectificare ar putea fi găsită sursa de finanţare pentru ambulanţe. 

"O să fie o rectificare pe parcursul verii, undeva în august. E normal, e absolut corect să facem această rectificare, astfel încât poate vom reuşi (...) să găsim şi sursa de finanţare pentru ambulanţe, de exemplu", a afirmat Grindeanu. 

Şeful Guvernului a mai precizat că a mai avut întâlniri cu Carmen Dan, Florian Bodog şi Raed Arafat referitoare la chestiunea ambulanţelor. 

"Ar trebui să ne intereseze, în primul rând, nu cine şi ce organizează, (...) cât să existe aceste ambulanţe cât mai rapid şi oamenii să beneficieze de ele", a mai afirmat Grindeanu. 

Premierul consideră că în acest caz trebuie să se ajungă la o soluţie "fără orgolii". 

"Îmi doresc să ajungem la un punct comun, fără orgolii. Aici nu e loc de orgolii, fiindcă vorbim de sănătatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie să fie cât se poate de transparente, de corecte şi care să respecte legile din ţara noastră (...) Mâine, ca între colegi, aştept argumentaţia şi eu, şi doamna ministru, şi din partea Ministerului Sănătăţii, şi din partea domnului Arafat, astfel încât aceste proceduri, în primul rând, să se termine cât mai repede, să îndeplinească toate criteriile (...) şi, în acelaşi timp, aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare şi să le ştim cât se poate de clar", a spus Grindeanu. 

Întrebat dacă este o prioritate achiziţia de ambulanţe, Grindeanu a răspuns: "Bineînţeles că este (...), tocmai de aceea mă interesează şi ne interesează ca acest parc auto să fie înnoit, dar nu nerespectând toate procedurile legale".

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close