Antena 3 CNN Actualitate Gruparea lui Sile Cămătaru, condamnată la 191 de ani de închisoare

Gruparea lui Sile Cămătaru, condamnată la 191 de ani de închisoare

Gruparea lui Sile Cămătaru, condamnată la 191 de ani de închisoare
Sursa foto: sile camataru
03 Feb 2009   •   19:14

Banda lui Sile şi Nuţu Cămătaru rămâne în închisoare mult timp de acum acolo. Marţi au primit ultima condamnare în ultimul dosar aflat pe rol. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au condamnat 33 de oameni la 191 de ani de închisoare. Vedetele sunt Sile care a primit 15 ani şi Nuţu care a primit 13.
Vasile Balin, zis Sile Cămătaru a primit 13 ani, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, va sta după gratii 15 ani, Silviu Dudiţă şi Angela Stoica au primit fiecare câte 12 ani, iar Smaranda Balint zisă Mimi Cămătăreasa a primit 3 ani cu suspendare.
Acestea sunt doar cinci din cele 34 de persoane din gruparea care ani la rând a făcut legea în Bucureşti. Toate faptele lor de vitejie s-au trasformat în acuzaţii. La loc de cinste: proxenetism şi trafic de persoane, taxe de protecţie, înşelăciune, tâlhării şi sechestrare de persoane.
A fost o afacere de familie în care au jucat rolulri grele nu doar "celebrii" Nuţu şi Sile ci şi sora lor, care se ocupa în Elveţia de fetele trimise la prostituat de locotenenţii celor doi fraţi. Doar mama celor doi a scăpat uşor: judecătorii i-au dat doar 3 ani cu suspendare.
Cercetările procurorilor, finalizate în 2007, au scos la iveală faptul că nu degeaba numele Cămătarilor a provocat fiori de groază. Puterea fraţilor Balint era atât de mare încât ajunseseră să controleze şi să medieze conflictele dintre interlopi.
La condamnarea lor au contribuit şi martorii. Fete sechestrate şi mai apoi obligate să se prostitueze, oameni care au plătit ani de zile taxe de protecţie şi care au povestit cum au fost torturaţi ore sau zile în şir. O singură persoană a scăpat. Violeta Melodeţiu a fost achitată, pe motiv că a fost atrasă în grupare interlopă fără voinţa ei.
Observator

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close