Antena 3 CNN Actualitate Gunoaie colectate selectiv în Sectorul 6 al Capitalei, printr-un proiect cu fonduri europene

Gunoaie colectate selectiv în Sectorul 6 al Capitalei, printr-un proiect cu fonduri europene

Gunoaiele urmează să fie colectate selectiv în sectorul şase. Cetăţenii ar putea scăpa astfel de tomberoanele de lângă bloc. Proiectul este realizat din fonduri europene.

Gunoaie colectate selectiv în Sectorul 6 al Capitalei, printr-un proiect cu fonduri europene
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2022   •   09:02

Toate punctele de precolectare a gunoiului din Sectorul 6 vor fi securizate și automatizate. Mai exact, bucureştenii vor trebui să adune și apoi să arunce gunoiul menajer pe categorii.

Dintre toate deșeurile generate în București, doar 10% ajung să fie reciclate. Este un procent foarte mic, sub media națională, în condițiile în care, oricum, România stă extrem de prost la colectarea selectivă, reciclarea și revalorificarea deșeurilor.

Primarii sunt îndemnaţi să acceseze fondurile europene pentru derularea proiectelor.

"Cred eu că este momentul oportun ca Primăria Generală şi primăriile de sector să aibă apetitul acesta deschis pentru accesarea de fonduri europene. Peste 300 de milioane de euro sunt prevăzuţi în cadrul programului pentru ceea ce înseamnă eficienţă energetică, spaţii verzi, eficienţa energetică a clădirilor publice", a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Până în 2025, România trebuie ajungă la un nivel de reciclare al deșeurilor de 55%.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close