Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, sesizare la CCR pe Legea pieţelor

Guvernul, sesizare la CCR pe Legea pieţelor

Guvernul sesizează, luni, Curtea Constituţională a României (CCR) pe amendamentul PSD privind redeschiderea pieţelor.

Guvernul, sesizare la CCR pe Legea pieţelor
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2020   •   15:46

Luni era ultima zi, în care liberalii sau Executivul puteau face asta, pentru că marţi, legea urma să fie promulgată, însă şeful statului a spus astăzi că actul nu a ajuns pe masa lui.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că în acest moment se analizează posibilitatea redeschiderii pieţelor de Crăciun, având în vedere că în ultima vreme au scăzut cazurile de coronavirus.

"Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor, orice redeschidere nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție sanitare foarte stricte. 

Măsurile luate au generat efecte pozitive. În fiecare zi comparativ cu ziua din săptămâna anterioară, am avut un număr mai mic de cazuri. Este un trend descendent, dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a spus, luni, şeful Guvernului.

Iohannis: Nu am primit legea cu redeschiderea piețelor

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de jurnalişti despre redeschiderea pieţelor, a spus că legea nu a ajuns la promulgare.

Astfel, atunci când a fost întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea piețelor în stare de alertă, Klaus Iohannis a spus: "Nu a ajuns la mine".

Cei din PSD îl contrazic pe preşedinte şi spun că legea a fost trimisă la Cotroceni din 12 noiembrie.

Pe 10 noiembrie, deputaţii au decis că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

1.251 de bolnavi COVID la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.826 de noi cazuri de COVID şi 138 de decese.

Până luni, în România au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.331 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban piete Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close