Antena 3 CNN Actualitate Guvernul creşte salariile profesorilor cu 28%. Sindicatele refuză

Guvernul creşte salariile profesorilor cu 28%. Sindicatele refuză

Guvernul creşte salariile profesorilor cu 28%. Sindicatele refuză
10 Noi 2008   •   19:29

Într-o conferinţă de presă, susţinută, luni, la Palatul Victoria, premierul Tăriceanu a declarat că Guvernul a stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă modul în care se va realiza creşterea salarială pentru profesori, în 2009. Cei cu salarii mici vor primi o majorare în procente, iar cei cu salarii mari vor primi creşteri graduale.
În sistemul de învăţământ preuniversitar, majorarea va fi de 28%.
Potrivit premierului, pe 1 martie va intra în vigoare prima treaptă a majorării salariale, urmând ca la 1 septembrie să intre în vigoare şi a doua.
?Fac apel la sindicate să sprijine această ordonanţă. Este singura soluţie care împacă şi interesele profesorilor şi necesităţile economiei româneşti.? a spus premierul.
În replică, Gheorghe Isvoranu, preşedinte FS Spiru Haret a declarat că sindicatele nu sunt dispuse să negocieze nicio lege.
?Este o diversiune ordinară. Ne sfidează prin această ordonanţă de urgenţă pe care nu a discutat-o cu partenerii sociali şi îşi permite să facă majorări care contravin legii majorării salariale. Au făcut această ordonanţă în disperare de cauză.? a declarat pentru Antena 3 Aurel Cornea, preşedintele FSLI.
Potrivit lui Tăriceanu, aceeaşi soluţie de majorare salarială va fi aplicată şi în cazul personalului din domeniul sanitar şi cel al funcţionarilor publici.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close