Antena 3 CNN Actualitate Guvernul vrea să dea poporului pâine ieftină. Miniştrii propun un TVA de 9% pentru produsele de panificaţie

Guvernul vrea să dea poporului pâine ieftină. Miniştrii propun un TVA de 9% pentru produsele de panificaţie

Guvernul vrea să dea poporului pâine ieftină. Miniştrii propun un TVA de 9% pentru produsele de panificaţie
de O.P.    |    04 Mai 2012   •   05:58

Noul Guvern vrea să scadă preţul la pâine începând din toamnă. Surse din cadrul USL au declarat pentru gândul că se analizează posibilitatea reducerii TVA la 9% pentru produsele de panificaţie începând din luna septembrie.

Cabinetul Ponta vrea să reformeze Sănătatea. Medicii vor fi plătiţi diferenţiat în funcţie de performanţe

Dacă măsura va fi aplicată, preţul pâinii ar trebui să scadă echivalent, adică cu 15 puncte procentuale, spun producătorii. Astfel, o franzelă care acum costă un leu, din toamnă va fi 83 de bani, iar o pâine ambalată, feliată, care acum costă, în medie, 4 lei, va fi 3,3 lei.

Ar fi al treilea guvern care spune asta românilor. Ponta promite terminarea autostrăzilor aflate în construcţie şi începerea unor proiecte noi

Calcul a fost făcut scăzând TVA-ul de 24% din preţul actual şi aplicându-l pe cel de 9%. Propunerea a fost avansată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Oficialii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale s-au arătat sceptici în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază, susţinând că o astfel de măsură ar reduce încasările la buget. În cadrul discuţiilor informale purtate în cadrul Guvernului USL, Constantin le-a arătat un grafic prin care reducerea TVA la produsele de bază nu ar periclita încasările la buget. Din contră, el susţine că va creşte încasările.






×
Subiecte în articol: program de guvernare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close