Antena 3 CNN Actualitate Halucinant! Legile adoptate tacit de Parlament în ultima săptămână de campanie electorală

Halucinant! Legile adoptate tacit de Parlament în ultima săptămână de campanie electorală

Halucinant! Legile adoptate tacit de Parlament în ultima săptămână de campanie electorală
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Dec 2016   •   16:45

Guvernul Cioloș a propus majorarea salariilor deputaților și senatorilor, care vor ajunge la 18.000 de lei pe lună, cam de 10 ori cât vor câștiga medicii și profesorii. Decizia tehnocraților este una surprinzătoare, mai ales în condițiile în care deputații și senatorii au cam mult pe acasă.

Cum timpul alocat dezbaterilor parlamentare a fost limitat, mai multe proiecte de lege vor fi adoptate tacit pentru că a expirat termenul de adoptare, scrie Libertatea.

Iată câteva dintre ideile entuziaste ale alegilor noștri, care pot deveni legi în curând.

Închisoare pentru educația sexuală fără acordul părinților

Unul din proiectele de lege prevede ca predarea educației sexualte fără acordul scris al părinților să fie pedepsită cu închisoarea. Inițiatorul proiectului susține că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Acvila pe stema României

O altă inițiativă legislativă, care apartine unui senator ALDE, prevede ca stema României să conțină și o coroană de oțel pe capul acvilei, Colanul Ordinului Carol I şi deviza ”Nihil Sine Deo”. Proiectul va fi adoptat tot astăzi.

Poligon și traseu de noapte pentru permisul auto

Un deputat PSD a iniţiat şi el un proiect de lege, prin care intenţionează să modifice modul de obtinere a permisului auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.
Tichete de sănătate pentru angajați

Un ales a propus, iar luni se va adopta tacit, acordarea tichetelor de sănătate salariaților. Acestea ar putea fi utilizate pentru a cumpăra medicamente pe bază de reţetă, dar şi pentru tratamente, investigaţii medicale sau şedinţe de recuperare.

Cel mai probabil, sarcina ca aceste legi să fie dezbătute și votate va reveni parlamentarilor din viitoarea legislatură, întrucât mandatul actualilor aleși expiră la 19 decembrie și nicio Cameră a Parlamentului nu are programată o ședință de pentru votul legilor restante.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close