Antena 3 CNN Actualitate Haos în Germania din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului

Haos în Germania din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului

Haos în Germania din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului
Sursa foto: germania
01 Feb 2010   •   16:07

Ninsorile abundente şi viscolul au provocat haos în Germania. A fost afectat traficul rutier, dar şi cel naval şi aerian. Aeroportul din Hamburg a fost parţial închis în timpul zilei, iar transporturile pe cel mai mare canal de navigaţie artificial din Germania au fost suspendate.

Probleme din cauza vremii au fost în aproape toată Germania. Cel puţin cinci oameni au murit în numeroase accidente rutiere provocate de gheaţa de pe şosele. Peste 2.000 de accidente s-au înregistrat numai în ultimele 24 de ore.

Aeroportul din Hamburg a fost parţial închis după ce bucăţi mari de gheaţă au început să cadă chiar la intrarea în Terminalul 2. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a curăţa acoperişul.

Şi traficul naval a avut de suferit. Cel mai mare canal artificial al Germaniei a îngheţat şi multe ambarcaţiuni nu au mai putut continua din cauza gheţii.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a murit după ce a încercat să îşi salveze câinele care căzuse în lacul îngheţat.

"Bărbatul a stat 40 de minute sub apă de când am fost alertaţi. Mulţumită scafandrilor am putut să îl salvăm. A avut însă nevoie de resuscitare, sângele nu îi mai circula. A fost dus la cel mai apropiat spital, dar nu au putut face nimic pentru el", a declarat şeful echipei de salvare.

Doi cai au rămas blocaţi într-un râu pe jumătate îngheţat din nordul ţării. Localnicii au descoperit cele două animale şi au chemat în ajutor pompierii. Asistaţi de un medic veterinar, echipele de intervenţie au reuşit într-un final să tragă caii afară din lac.

Potrivit specialiştilor, Germania ar putea pierde două miliarde de euro, din cauza problemelor din transporturi cauzate de iarna grea.

Antena 3


×
Subiecte în articol: ninsoare Germania
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close