Antena 3 CNN Actualitate Hernia de disc poate fi operată şi în România, fără bisturiu

Hernia de disc poate fi operată şi în România, fără bisturiu

Hernia de disc poate fi operată şi în România, fără bisturiu
Sursa foto: Operatie
09 Ian 2010   •   15:36

Mai multe echipe de medici români şi israelieni operează acum şi în România hernia de disc fără bisturiu. Noile metode scad riscul de infecţie din timpul operaţiei, scurtează perioada de spitalizare la cel mult o zi şi reduc perioada de recuperare după intervenţie. Operaţiile se fac la sediul Fundaţiei Dr. Victor Babeş din Capitală.

Medicii propun patru metode de operaţie fără bisturiu. Pentru diagnosticare însă, pacientul trebuie să aibă un RMN sau o tomografie computerizată, nu mai vechi de un an. În urma consultaţiei se va stabili dacă se poate aplica una dintre intervenţiile fără bisturiu.

Intervenţia, care se bazează pe tehnici endoscopice, durează cel mult 30 de minute. Nu necesită spitalizare, iar pacientului i se face anestezie locală. Operaţia clasică poate duce la complicaţii sau infecţii. Cu noua tehnică nu mai există aceste pericole, iar pacientul se poate ridica din pat în cel mult o zi. Procedura se bazează pe tehnici endoscopice.

Astfel de intervenţii chirurgicale sunt recomandate persoanelor care nu au mai suferit operaţii şi la care discurile herniate ocupă mai puţin de 50% din canalul medular.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close