Antena 3 CNN Actualitate Iarna blândă ţine cu autorităţile incompetente. Perdele forestiere pentru autostrăzi, abia peste două decenii

Iarna blândă ţine cu autorităţile incompetente. Perdele forestiere pentru autostrăzi, abia peste două decenii

Iarna blândă ţine cu autorităţile incompetente. Perdele forestiere pentru autostrăzi, abia peste două decenii
Sursa foto: sursa: economica.net
20 Dec 2015   •   22:40

În 2016 se vor planta doar 47 de hectare de perdele forestiere de protecție. Dacă ritmul se păstrează, România va avea nevoie de peste 16 ani pentru a finaliza cele 770 de hectare de liziere pe care și le-a propus în prima etapă pentru a împiedica blocarea autostrăzilor și drumurilor naționale din cauza zăpezilor și a viscolelor, reiese dintr-o analiză realizată de cursdeguvernare.ro

În mod normal, aceste “accesorii” ar fi putut fi incluse în toate contractele de construire a autostrăzilor și drumurilor naționale, mai ales că prețul lor nu înseamnă nimic pe lângă costul de milioane de euro ale unui kilometru de autostradă: un hectar de perdele forestiere ajunge la aproximativ 2.500 de euro.

România are un program național în acest domeniu încă din anul 2004, când a fost prevăzut într-un document, pentru prima dată, necesarul de împădurire de-a lungul drumurilor.

El a fost îmbunătățit în 2006, iar în 2011 s-au adus și precizările necesare pentru a putea fi expropriate terenurile pe care proprietarii nu doreau să le cedeze.

Mai mult, pe capital.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close