Antena 3 CNN Actualitate Iarnă în Turcia. Peste 200 de sate, izolate din cauza zăpezii abundente (VIDEO)

Iarnă în Turcia. Peste 200 de sate, izolate din cauza zăpezii abundente (VIDEO)

Iarnă în Turcia. Peste 200 de sate, izolate din cauza zăpezii abundente (VIDEO)
Sursa foto: Turcia
24 Ian 2010   •   14:16

Viscolul şi ninsorile care au străbătut România şi Bulgaria au ajuns, sâmbătă, până în Turcia. Cel puţin o persoană a murit iar mai multe cartiere din Istanbul au rămas fără curent electric. Mai la est, locuitorii din Caucazul rusesc se luptă şi ei, din greu, cu zăpezile.

La Istanbul, furtuna s-a dezlănţuit. Rafalele de vânt au atins 90 de kilometri pe oră. Numeroase case au rămas fără acoperiş, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ. Şi mai grav, liniile de înaltă tensiune care traversează Bosforul au fost tăiate, iar curentul electric s-a întrerupt în câteva cartiere, dar şi în metroul oraşului. Unele zone au rămas şi fără apă sau gaz, în plin ger.

În provincie, situaţia este şi mai gravă. Peste 200 de sate erau izolate de nămeţi, iar traficul a fost suspendat pe câteva şosele spre frontierele cu Grecia şi Bulgaria. Meteorologii prevăd continuarea ninsorilor până luni seara.

În sud-estul Turciei, ninsorile s-au transformat în ploi la fel de abundente care au dat naştere la inundaţii. Sute de oameni au fost salvaţi din propriile lor case, prinse în capcana apelor revărsate.

O iarnă deosebit de severă domneşte, în schimb, la nord-est de Turcia, pe versantul rusesc al munţilor Caucaz. Şi aici, peste 100.000 de oameni au rămas fără energie electrică. În mai multe raioane s-a decretat starea de urgenţă, deoarece autorităţile nu mai fac faţă uriaşei cantităţi de zăpadă.

Localnicii care s-au încumetat să iasă cu maşinile pe o asemenea vreme au reuşit cu greu să păstreze controlul volanului. Cele câteva străzi pe care se mai poate circula sunt adesea, şi ele, blocate din cauza accidentelor.



Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close