Antena 3 CNN Actualitate Iata tehnologia moderna a sistemelor de aer conditionat Daikin!   

Iata tehnologia moderna a sistemelor de aer conditionat Daikin!   

Aparatele de aer conditionat si sistemele de climatizare sunt tot mai importante in tara noastra in ultimii ani, intrucat temperaturile ridicate insotesc tot mai multe zile si nopti de vara. Daikin este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de climatizare din lume, astfel incat tehnologia de ultima generatie dezvoltata de acest producator imbunatateste confortul a milioane de persoane din intreaga lume in fiecare zi. 

Iata tehnologia moderna a sistemelor de aer conditionat Daikin!   
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   19:10

Astfel, un aparat de aer conditionat Daikin poate fi alegerea ideala atat pentru racirea locuintei, cat si pentru asigurarea unei temperaturi confortabile in mediul de lucru. Iata cateva dintre cele mai importante tehnologii cu care sunt dotate diversele game de aparate Daikin! 

Tehnologia inverter 

Fiecare proces al tehnologiei are in vedere eficienta, astfel incat consumul de energie este deosebit de important in ecuatia climatizarii unui spatiu. Din acest punct de vedere, echipamentele de aer conditionat Daikin sunt dotate cu o tehnologie moderna care asigura economisirea energiei electrice prin controlarea vitezei motorului si eliminarea functionarii non-necesare. 

Astfel, sistemul de climatizare poate mentine temperatura selectata de utilizator prin racire (atunci cand temperatura din incinta depaseste selectia facuta de utilizator) sau prin incalzire (atunci cand temperatura actuala este sub cea selectata, iar functia de incalzire este activata).  

Sistemele mai vechi concepute fara tehnologia “inverter” mentin o viteza constanta a motorului, temperatura fiind ajustata de pornirea si oprirea motorului. Acest proces consuma o cantitate considerabila de energie. 

Spre deosebire de aceste sisteme, aparatele de aer conditionat Daikin modifica viteza motorului pentru a ajusta temperatura aerului tratat, iar oprirea si pornirea nu mai sunt necesare pentru a controla procesul. Astfel, spre deosebire de aparatele de climatizare care nu folosesc tehnologia inverter, echipamentele Daikin au mai putine pierderi de putere si asigura o functionare mult mai eficienta. 

Pompa de caldura bazata pe energie regenerabila 

In cazul zilelor geroase de iarna, spatiile casnice sau cele de lucru necesita suplimentarea sistemului principal de incalzire pentru a atinge o temperatura de confort. Tocmai de aceea, majoritatea modelelor de aparate de aer conditionat sunt dotate si cu functii de incalzire. Chiar si la acest detaliu, sistemele de aer conditionat Daikin exceleaza. 

Pompa de caldura este o tehnologie de economisire a energiei care ofera caldura fara a fi nevoie de a o genera. Exista caldura chiar si in aerul cel mai rece, insa, fiindca aceasta cantitate de caldura din aer este foarte mica, unele zone par extrem de reci. Astfel, cand cantitatea de caldura din aer este foarte mare, temperatura mediului inconjurator este ridicata. Cand cantitatea de caldura din aer este mica, temperatura este scazuta. 

Pompa de caldura din dotarea noilor game de aparate de aer conditionat Daikin controleaza temperatura din incinta prin intermediul transferului de caldura. Astfel, din moment ce caldura este preluata de la exterior si introdusa in incapere, generarea caldurii nu va mai fi necesara (sau sistemul de incalzire va fi utilizat la o capacitate mai mica). 

Sistemele de climatizare moderne sunt dezvoltate avand in vedere atat economia de energie, cat si protejarea mediului inconjurator. Astfel, trebuie sa stii ca refrigerantul din sistemele Daikin are proprietati care nu afecteaza stratul de ozon. Daca vrei sa descoperi cele mai noi aparate de aer conditionat la preturi avantajoase, consulta catalogul Vollmax si alege solutia tehnica optima pentru locuinta sau biroul tau!  

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close