Antena 3 CNN Actualitate ÎCCJ a tras la sorți completurile de 5 judecători pentru anul 2019

ÎCCJ a tras la sorți completurile de 5 judecători pentru anul 2019

ÎCCJ a tras la sorți completurile de 5 judecători pentru anul 2019
03 Ian 2019   •   11:35

Update: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au tras la sorţi, joi, pentru anul 2019, noii judecători din completurile de 5 în materie civilă şi penală. Vor funcţiona şase completuri în total, spre deosebire de patru, câte erau până acum.

Au fost trase la sorţi trei completuri de judecători în materie penală şi trei în materie civilă, spre deosebire de câte două, câte erau până acum.

Componenţa completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, în materie penală este:

C1: Dragomir Iulian, Matei Ionuţ Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Şelaru Valentin Horia.

C2: Cîrnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Mădălina, Enescu Dan Andrei, Neniţă Simona.

C3: Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitoş Marius Dan, Iancu Ana Hermina.

Componenţa noilor completuri în materie civilă este:

C1: Copoiag Elena Carmen, Cîrnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hîncu Cezar şi Canacheu Claudia Marcela.

C2: Macavei Sorinela Alina, Vişan Mirela, Grădinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena.

C3: Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Năstasie Veronica.

Aceasta este a patra tragere la sorţi a completurilor în ultimele luni.

Știrea inițială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să tragă la sorţi, joi, începând cu ora 10,00, membrii completurilor de 5 judecători pentru anul 2019. 

Secţia pentru judecători a CSM a recomandat, la începutul lunii decembrie anul trecut, mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă). 

Tot atunci, Secţia CSM a explicat procedura pe care Instanţa supremă trebuie să o urmeze în privinţa tragerii la sorţi a completurilor de 5 judecători. 

Astfel, se recomandă înfiinţarea unui număr optim de 6 completuri de 5 judecători, respectiv 3 completuri în materie penală şi 3 în materie civilă. 

Tragerea la sorţi se realizează cu ajutorul unor bile cu numele tuturor judecătorilor, introduse în urne separate corespunzătoare completurilor în materie penală şi civilă. 

Rezultatele tragerii la sorţi se consemnează într-un proces-verbal semnat de preşedintele sau, în lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi de judecătorul care a participat la procedură. 

După efectuarea tragerii la sorţi, toate dosarele aflate în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de competenţa completurilor de 5 judecători se repartizează aleatoriu, în sistem informatizat, completurilor nou înfiinţate de 5 judecători. Preşedintele fiecărui complet ia măsurile urgente în vederea judecării cauzei, inclusiv sub aspectul stabilirii termenului. 

Pe 19 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a decis ca dosarele de pe rolul completurilor de cinci judecători de la ICCJ să fie judecate în continuare de completurile trase la sorţi pe 13 decembrie. 

Înalta Curte a desemnat pe 13 decembrie, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători, valabile pentru anul 2018.

×
Subiecte în articol: ICCJ tragere la sorti judecatori
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close