Antena 3 CNN Actualitate Idei de seturi de tacamuri pentru copii, pentru momente vesele

Idei de seturi de tacamuri pentru copii, pentru momente vesele

Foarte multi parinti au o problema cu faptul ca micutii lor nu mananca si refuza orice le-ar servi la masa. Chiar daca incearca sa le propuna numeroase tipuri de mancare, problema persista iar  atunci cauta solutii pentru a obtine cele mai bune rezultate in urma meselor.

Idei de seturi de tacamuri pentru copii, pentru momente vesele
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2020   •   13:00

In aplicare se pot pune mai multe idei care pot da roade in functie de preferintele copiilor, pe care parintii le pot incerca pentru a ii determina sa manance. Potrivit Ropunct.ro, intre cele mai potrivite se numara forma tacamurilor si suporturile de masa. Cu cat este mai atractiva, cu atat copiii vor fi mai dornici sa foloseasca lingura, furculita si cutitul care arata neobisnuit.

Forme de tacamuri pentru copii care atrag atentia

 Un set de tacamuri pentru copii, de constructii, este ideal pentru copiii pasionati de masinute si de camioane. O fuculita in forma de tractor, o lingura in forma de motostivuitor sau in forma de escavator, vor fi cu siguranta foarte atractive pentru copii si ii vor determina pe acestia sa manance cu placere. De asemenea, atunci cand copilul vede masa ca pe o joaca va fi tentat sa nu mai fie atent la activitatea in sine, ceea ce ofera parintelui mai multa libertate.

Baietii sunt pasionati de dinozauri si vor aprecia un astfel de set de tacamuri inedit. De asemenea, si unele dintre fete prefera aceste creaturi disparute, motiv pentru care un astfel de set poate fi considerat unisex. Cu ajutorul seturilor de gradinarit, copiii vor reusi sa se distreze in timp ce mananca, sa creeze povesti si chiar sa joace jocuri de rol.

 Toate acestea contribuie pozitiv la buna dezvoltare a unui copil si il ajuta pe acesta sa fie mai fericit, sa socializeze mai bine si un aspect foarte important, il determina sa manance, in momentul in care are tendinta de a refuza orice are in fafurie. Cu ajutorul unui astfel de set orice copil va reusi sa isi termine mancarea din farfurie, fara certurile clasice.

 Un set de gradinarit roz pentru fetite este de asemenea o idee foarte buna si interesanta. Fetele sunt pasionate de flori si plante, iar atunci cand primesc o lopetica, o grebla si o furca pe post de tacamuri, vor incepe sa isi imagineze ca lucreaza in gradina si nu vor mai avea niciun motiv pentru a nu manca.

 Atunci cand imaginatia copilului este atrasa de diverse astfel de jucarii, este mult mai usor ca parintii sa determine micutii sa manance cu spor. O alimentatie sanatoasa este cea care ajuta copilul sa creasca si sa se dezvolte corespunzator si de aceea toti pediatrii insista pe ideea de a determina copilul sa manance prin orice metoda posibila.

Suporturi de masa de care copiii se vor indragosti

 Nu doar tacamurile pot fi stimuli perfecti pentru copil in timpul mesei, ci si suportul de pus pe masa. O imagine interesanta cu constructori la lucru, multe masinute si alte desene amuzante vor atrage copilul si il vor face sa manance fara sa se mai gandeasca la ceea ce are in farfurie, pentru ca totul va fi perceput ca o joaca, ceea ce reprezinta un avantaj considerabil pentru parintii care intampina probleme cu copiii atunci cand acestia trebuie sa manance. 

 De asemenea, un suport pentru gradinarit reprezinta o idee pentru masa copilului foarte buna. Parintii trebuie doar sa puna acest suport pe masa si copilul isi va imagina numeroase scenarii, pornind de la imaginile de pe el. Atunci cand suportul are si o farfurie de gradinarit cu imagini sugestive si desene, va folosi instrumentele pe care le primeste pentru a crea noi povesti in jurul lor si va manca cu pofta tot ceea ce se afla in farfurie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close