Antena 3 CNN Actualitate Ies şi românii în stradă? Liderii de sindicate se întâlnesc pentru a stabili calendarul protestelor

Ies şi românii în stradă? Liderii de sindicate se întâlnesc pentru a stabili calendarul protestelor

Ies şi românii în stradă? Liderii de sindicate se întâlnesc pentru a stabili calendarul protestelor
Sursa foto: sindicalisti
07 Mai 2010   •   10:17

Liderii celor cinci confederaţii sindicale s-au întâlnit vineri dimineaţă, pentru a stabili calendarul protestelor. Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi de măsurile pe care le-a anunţat şeful statului privind scăderea pensiilor, a fondului de salarii, a ajutorului de şomaj, a prestaţiilor sociale şi a subvenţiilor.

Salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj scad cu 15 procente, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, joi, la Palatul Cotroceni.

?Toate salariile din sectorul bugetar vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie, dar Guvernul va completa diferenţa care este sub 600 de lei.Salariul minim care va fi luat în considerare va fi cel din sectorul privat", spune şeful statului.

"Până la finele anului, şefii de instituţii au obligaţii să-şi facă selecţia să-i aleagă pe ei mai buni pentru ca în 2011, menţinându-se anvelopa salarială, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie", a completat Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close