x close

Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie

de A.M.P    |    09 Mai 2017   •   13:04
Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie 482 Foto: Igor Dodon/Facebook

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat marţi alături de preşedintele rus Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie din Moscova, organizată cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, conform imaginilor difuzate de televiziunile ruse, în contextul în care Partidul Socialist (prorus, de stânga), la conducerea căruia s-a aflat până a fi ales preşedinte, se pregăteşte de campania pentru alegerile legislative de anul viitor, scrie presa moldoveană, potrivit Agerpres.

Rusia celebrează la 9 mai Ziua victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în 1945, inclusiv printr-o paradă militară în Piaţa Roşie. La Chişinău, ca şi în alte capitale europene, se serbează marţi Ziua Europei, conform unei decizii a Consiliul European de la Milano, din 1985. 

Igor Dodon anunţase încă din luna aprilie că se va deplasa de 9 mai la ceremoniile de la Moscova în fruntea unei delegaţii moldovene, din care fac parte şi veterani de război. 

"La una din ultimele întrevederi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Putin m-a invitat să fiu prezent la parada pe Piaţa Roşie. Pe parcursul ultimilor 10-11 ani, niciun preşedinte al Republicii Moldova n-a dat curs acestei invitaţii şi în semn de prietenie faţă de partenerii noştri din Federaţia Rusă, am decis să merg, să dau curs acestei invitaţii", scria el atunci într-un mesaj pe o reţea de socializare. 

Aceasta este a treia vizită a lui Dodon la Moscova de la învestirea sa în funcţie în decembrie trecut. În vizita pe care o întreprinde la Moscova, Igor Dodon este însoţit de familia sa şi de fostul său consilier pentru relaţii externe, Andrei Neguţă, devenit recent ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

 

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Rusia Vladimir Putin igor dodon
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati