Antena 3 CNN Actualitate Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie

Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie

Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/Facebook
09 Mai 2017   •   13:04

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat marţi alături de preşedintele rus Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie din Moscova, organizată cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, conform imaginilor difuzate de televiziunile ruse, în contextul în care Partidul Socialist (prorus, de stânga), la conducerea căruia s-a aflat până a fi ales preşedinte, se pregăteşte de campania pentru alegerile legislative de anul viitor, scrie presa moldoveană, potrivit Agerpres.

Rusia celebrează la 9 mai Ziua victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în 1945, inclusiv printr-o paradă militară în Piaţa Roşie. La Chişinău, ca şi în alte capitale europene, se serbează marţi Ziua Europei, conform unei decizii a Consiliul European de la Milano, din 1985. 

Igor Dodon anunţase încă din luna aprilie că se va deplasa de 9 mai la ceremoniile de la Moscova în fruntea unei delegaţii moldovene, din care fac parte şi veterani de război. 

"La una din ultimele întrevederi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Putin m-a invitat să fiu prezent la parada pe Piaţa Roşie. Pe parcursul ultimilor 10-11 ani, niciun preşedinte al Republicii Moldova n-a dat curs acestei invitaţii şi în semn de prietenie faţă de partenerii noştri din Federaţia Rusă, am decis să merg, să dau curs acestei invitaţii", scria el atunci într-un mesaj pe o reţea de socializare. 

Aceasta este a treia vizită a lui Dodon la Moscova de la învestirea sa în funcţie în decembrie trecut. În vizita pe care o întreprinde la Moscova, Igor Dodon este însoţit de familia sa şi de fostul său consilier pentru relaţii externe, Andrei Neguţă, devenit recent ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin igor dodon
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close