Antena 3 CNN Actualitate IGPR, anunț despre criminalul din Timiș

IGPR, anunț despre criminalul din Timiș

IGPR, anunț despre criminalul din Timiș
02 Iun 2019   •   20:08

Asupra agresorului poliţistului ucis în misiune în judeţul Timiş, duminică, au fost trase trei focuri de armă, atacatorul, care nu a fost prins, fiind în continuare înarmat, a anunţat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Florian Dragnea. 

"Asigurăm că au fost luate toate măsurile posibile pentru identificarea şi prinderea acestui bărbat. S-a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar procurorii Tribunalului Timiş cercetează cazul. Individul este înarmat la acest moment. Orice persoană îl observă să nu îl abordeze, ci să sesizeze de urgenţă Poliţia", a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Oficialul a explicat în detaliu cronologia momentelor anterioare şi ulterioare uciderii poliţistului. Astfel, pe fondul unor informaţii punctuale o patrulă de poliţie formată din patru poliţişti s-a deplasat la locul unde se indicase că ar putea fi găsit Marcel Lepa, condamnat pentru tâlhărie. Doi dintre cei patru poliţişti au ocolit casa cu pricina pentru a asigura perimetrul şi pentru a preveni fuga prin spatele casei. 

Dragnea a explicat că atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să execute focuri de armă nimerindu-l astfel de poliţist. Apoi recidivistul ar fi fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă. 

La acest moment, spune Dragnea, unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului. 

Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent. 

Dragnea a precizat că pentru găsirea şi capturarea sa IGPR s-a mobilizat şi are suport aerian. Totodată, pentru evitarea unor noi victime din rândul poliţiştilor, ofiţerii vor folosi câini de urmă care să asigure perimetrul în zona de vegetaţie. 

El a precizat că arma folosită în atac este un pistol calibru 7,65 milimetri, de provenienţă sârbească. 

Întrebat dacă agentul purta vestă antiglonţ, Dragnea a explicat că nu, dar că rana ce a dus la decesul acestuia a fost la nivelul gâtului, context în care purtarea unei veste antiglonţ nu putea acoperi zona lezată. El a precizat că o anchetă internă va stabili cu claritate dacă ofiţerul deţinea o vestă antiglonţ pusă la dispoziţie de instituţie. 

Despre poliţistul decedat, oficialul IGPR a mai arătat că avea o vechime de 20 de ani în câmpul muncii. 

Citește și: Un polițist a fost împușcat mortal în misiune, în județul Timiș. Suspectul este căutat de forțele speciale ale Poliției și Jandarmeriei

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close