Antena 3 CNN Actualitate Imagini impresionante într-o Terapie Intensivă COVID: ”Mă auzi, îți ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri”

Imagini impresionante într-o Terapie Intensivă COVID: ”Mă auzi, îți ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri”

Un videoreportaj din secția de Terapie Intensivă COVID-19 de la Spitalul Militar de Urgență "Carol Davila" din București a fost pus la dispoziție de reprezentanții Spitalului Militar. Imaginile sunt greu de privit pentru toți cei care nu știu cum stau lucrurile la ATI.

Imagini impresionante într-o Terapie Intensivă COVID: ”Mă auzi, îți ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri”
de Andreea Cigolea    |    26 Aug 2020   •   12:50

"Mă auzi, mamă, îți ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri. Te rog să stai liniștită, că diseară poate îl scoatem, da?" "Bună dimineața, cum te simți? Îți ajunge aerul?" "Aici este bunicul nostru, de 81 de ani." "Îți ajunge aerul?"  este doar una dintre discuțiile dintre cadrele medicale și pacienții în stare gravă.

Personal medical are numele scris pe combinezoane, pentru că medicilor și asistentelor li se văd cu greu fețele prin echipamentele de protecție.  În imagini se poate vedea starea pacienților infectați cu COVID, cu forme medii/severe.

Col. medic dr. Narcis Tănase, cel care însoțește echipa de filmare, explică starea fiecărui pacient, precum și de ce alte afecțiuni suferă. „Are comorbidități care fac prognosticul destul de rezervat în contextul pneumoniei severe de COVID pe care o are”, spune cadrul medical.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close