Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la protestele violente din ţară. Câţiva manifestanţi s-au înarmat cu bâte, cuţite şi bricege

Imagini de la protestele violente din ţară. Câţiva manifestanţi s-au înarmat cu bâte, cuţite şi bricege

Proteste de amploare în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia noapte consecutiv. Mii de oameni au ieşit din nou în stradă şi şi-au strigat nemulţumirile faţă de restricţiile impuse de Guvern. Manifestaţiile nu au fost lipsite de incidente.

Imagini de la protestele violente din ţară. Câţiva manifestanţi s-au înarmat cu bâte, cuţite şi bricege
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   09:12

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi au avut loc atât în Bucureşti, dar şi în numeroase oraşe din ţară.

La Constanţa, protestul celor 200 de oameni a fost întrerupt de un tânăr care le-a cerut de la balcon să oprească manifestarea şi să respecte regulile impuse de pandemie.

Un tânăr din Constanţa, al cărui tată a murit în urmă cu două zile din cauza COVID-19, a fost huiduit de protestatari, în această seară, după ce a ieşit la geam şi i-a îndemnat pe aceştia să meargă la spital şi să vadă cu ochii lor ce se întâmplă acolo.

''Unde protestaţi aşa? Să intraţi la ATI, la boli infecţioase, să vedeţi ce înseamnă oameni cu Covid acolo. Nu mai protestaţi aşa. E război, nu vă daţi voi seama. A murit tata acum două zile de COVID, acum două zile a murit tata de COVID şi voi protestaţi? Să vă fie ruşine? Pamenii ăia la infecţioase acolo se luptă cu noi.

În replică, bărbatul a fost huiduit de protestatari.

La Galaţi, jandarmii au descoperit asupra unor manifestanţi mai multe arme albe, iar pe traseu militarii au găsit ascunse bucăţi de gresie, pietre şi bâte. Totodată, într-un taxi sosit la protest a fost descoperită o macetă. Oamenii legi au dat amenzi în valoare de 2.200 de lei.

În semn de protest, în Arad mai mulți oameni au încercat să blocheze circulaţia în centrul orașului cu maşini și camioane, iar câţiva manifestanţi au protestat în faţa Primăriei dintr-un buldoescavator.

În Craiova, peste 500 de oameni şi-au cerut pe străzi dreptul la libertate şi au scandat lozinci antiguvernamentale. Doi protestari recalcitranți au fost ridicați însă de jandarmi.

Scene violente au avut loc luni noaptea şi în Brăila, unde mai mulţi participanţi la protestele anti-restricţii în municipiu s-au implicat în altercaţii cu forţele de ordine.

Oamenii au mărşăluit şi pe străzile din Severin, dar au fost însoţiţi de forţele de ordine. Pe traseu, manifestanţii s-au oprit în faţa catedralei şi s-au rugat minute în şir.

În Cluj Napoca, aproape 150 de oameni s-au adunat din nou în fața prefecturii şi au luat o la pas pe străzile orașului. Protestatarii au spus că măsurile exagerate au pus economia la pământ.

Aproape 600 de protestatari au ieșit în stradă şi în Târgu Jiu. Oamenii au mers prin oraș şi şi-au strigat nemulţumirile.

Peste 400 de persoane au protestat pe străzile din Piteşti. S-au oprit însă în faţa monumentului victimelor Experimentului Piteşti şi au aplaudat frenetic.

La Ploieşti, 150 de oameni au strigat pe străzi libertate și au scandat lozinci antirestricții.

În Alba Iulia, peste 140 de oameni au cerut în stradă demisia Guvernului.

În Suceava, peste 50 de oameni au ieşit în stradă, dar au ales să protesteze paşnic împotriva restricţiilor.

×
Subiecte în articol: proteste imagini cutite București jandarmi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close