Antena 3 CNN Actualitate Imagini şocante. Are 18 ani, cântăreşte 16 kilograme şi este ignorat de autorităţi

Imagini şocante. Are 18 ani, cântăreşte 16 kilograme şi este ignorat de autorităţi

Imagini şocante. Are 18 ani, cântăreşte 16 kilograme şi este ignorat de autorităţi
17 Dec 2013   •   23:10

Florinel e o mumie vie. Ar trebui să fie bărbat în toată firea, dar la 18 ani a ajuns să cântărească 16 kilograme. Cât un copil de cinci ani. Nu mai vorbeşte, nu se mai mişcă, abia mănâncă. E captiv într-un trup firav, mâncat de infecţii şi presărat cu răni. Florinel suferă de tetrapareză spastică. O boală care-i paralizează trupul. Şi pentru care nu există leac.

Dar suferinţa lui e dublată de nepăsarea autorităţilor. Trăieşte într-o locuinţă mizeră şi într-o sărăcie lucie, alături de tatăl care-l îngrijeşte şi de bunica lui. Nicio o autoritate din Ploieşti nu a găsit o soluţie să-i facă traiul mai uşor. Mai ales că în acte, este deja major.

Cinismul unor medici a fost mai puternic decât uimirea că Florinel trăieşte. "Mi-a zis Salvarea: nu vi se pare că a trăit prea mult?" povesteşte tatăl băiatului.

Lupta pentru o îngrijire decentă se loveşte de un zid. Pentru o casă socială, Florinel a fost pus pe o listă de aşteptare.

Cum a putut, l-a dus tatăl pe Florinel la comisia pentru handicap. Până acum două luni, când în sfârşit i-au trecut în acte că nu se mai face bine. Că are un handicap permanent. Un retard mental şi-o paralizie care i-au deformat, mai întâi, membrele, apoi nervul optic şi care l-au făcut să se topească, să ajungă ca un schelet - viu.

Cât despre recuperare neuro-psiho-motorie, asistenţii sociali se spală pe mâini. Tatăl e plătit să-l ajute.

Tatăl băiatului primeşte 600 de lei pentru a-l ajuta pe Florin. Şi dacă nu îi ajunge, a fost sfătuit să se descotorosească de copil şi să-l ducă într-un centru de plasament.

Mama lui Florinel l-a părăsit când băiatul avea doar trei luni. Disperarea tatălui e atât de mare încăt a trimis la primărie poze cu băiatul chinuit de soartă. O imagine la care, până acum, nimeni n-a tresărit.


×
Subiecte în articol: copil bolnav
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close