Antena 3 CNN Actualitate Imaginile dezastrului: "A fost teroare, nu am văzut aşa ceva" | Cum arată localităţile măturate de furtună

Imaginile dezastrului: "A fost teroare, nu am văzut aşa ceva" | Cum arată localităţile măturate de furtună

Furtuni puternice în mijlocul celei mai călduroase săptămâni din această vară. Grindina şi vântul puternic au distrus gospodăriile şi au lăsat oamenii fără energie electrică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   09:04

Trăim o vară a extremelor. Au fost furtuni puternice în mijlocul celei mai călduroase săptămâni din această vară.  În timp ce sudul României se topeşte la peste 40 de grade la umbră, în vest şi nord-est, vijeliile au făcut ravagii.  

Grindina şi vântul puternic au distrus numeroase gospodării şi au lăsat mii de oameni fără energie electrică.  

În Dolj, două persoane au fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce din cauza vântului puternic, care a suflat chiar şi cu 80 de km pe oră, un copac s-a răsturnat peste maşina în care aceştia se aflau. Au intervenit pompierii şi au ajuns la Spitalul din Craiova pentru îngrijiri medicale.

Şi la Vaslui, furtuna a făcut ravagii. 2.000 de gospodării sunt fără curent, după ce vijelia a doborât mai mulţi stâlpi de electricitate şi a smuls cabluri de curent.

În Mureş, grindina de dimensiunea unui ou a distrus acoperişurile mai multor gospodării, autoturisme, terase şi chiar panouri fotovoltaice.  

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Maramureş. Pe Autostrada A3, şoferii au făcut cu greu faţă furtunii, unii dintre ei fiind nevoiţi să se adăpostească sub poduri pentru că nu mai puteau înainta din cauza vizibilităţii reduse şi a grindinii de dimensiunea unei mingi de tenis. 

[GAL layout="4"]
Canicula se menţine în 22 de judeţe şi în Bucureşti, în zilele următoare, dar apar şi furtuni violente.

Este cod portocaliu de ploi torențiale în Oltenia și Banat, de miercuri până joi. Timiș, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi Dolj sunt judetele vizate.

Dar tot în Oltenia, mai precis în județele Dolj, Olt și Teleorman, va fi cod portocaliu de caniculă, potrivit avertizărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 23 de grade.

Potrivit meteorologilor, joi, 20 iulie, avertizarea Cod galben de caniculă se va menţine în zone din Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi Olteniei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Valorile maxime de temperatură vor oscila între 33 şi 37 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 18 şi 23 de grade.

În Capitală, pe durata intervalului 19 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 10:00, valul de căldură se va menţine, temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade, iar cele minime de 20 – 22 de grade

 

×
Subiecte în articol: vijelii cod portocaliu
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close