Antena 3 CNN Actualitate Imaginile uluitoare de la înmormântarea IPS Iustinian Chira. A deschis ochii când l-au pus în groapă - VIDEO

Imaginile uluitoare de la înmormântarea IPS Iustinian Chira. A deschis ochii când l-au pus în groapă - VIDEO

Imaginile uluitoare de la înmormântarea IPS Iustinian Chira. A deschis ochii când l-au pus în groapă - VIDEO
Sursa foto: foto: ifz.ro
11 Noi 2016   •   23:00

Un filmuleţ de câteva minute din timpul înmormântării Înaltpreasfinţitului (ÎPS) Iustinian Chira face furori pe Inernet. Imaginile arată câteva fenomene care s-au petrecut la înmormântare, mai precis, în timp ce sicriul era coborât în groapă, fenomene pe care credincioşii s-au grăbit să le numească „minuni“, scrie Adevărul.

O mulţime de internauţi sunt fascinaţi de ”minunile” care s-au petrecut la înmormântarea ÎPS Justinian Chira. Mai precis, un filmuleţ în care este prezentat momentul în care sicriul este coborât în groapă arată că are ochii deschişi, iar geamul sicriului părea că s-a aburit. ”Zâmbetul” a fost observat încă de la început, iar credincioşii s-au grăbit să le numească ”minuni”.

ÎPS a fost extrem de îndrăgit de credincioşi, însă aşa-zisele minuni sunt, de fapt, explicate de un medic legist şi au legătură strict cu resturile pământeşti. Este vorba despre momentul în care sicriul a fost mişcat, astfel că mişcarea pleoapelor este explicabilă.

”Vorbim despre o falsă mobilitate; la mişcarea mai bruscă a sicriului sau dacă a fost lăsat cu capul mai jos, dispare rigiditatea cadaverică şi pleoapele se pot mişca din cauza gravitaţiei”, explică medicul legist Nicoleta Pintican.

De asemenea, ”minunea” aburirii geamului are o explicaţie la fel de ”pământească”. ”Evoluţia corpului după deces merge spre putrefacţie. Sunt fenomene naturale. La mobilizare (mişcarea sicriului), gazele pot ieşi din corp prin oricare orificii: gură, nas sau chiar ochi.

×

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close