Antena 3 CNN Actualitate Împușcături pe Aeroportul Fort Lauderdale - Hollywood din Florida. Atacatorul a fost pasager într-un zbor dinspre Alaska. Cel puțin cinci morți și mai mulți răniți - LIVE VIDEO

Împușcături pe Aeroportul Fort Lauderdale - Hollywood din Florida. Atacatorul a fost pasager într-un zbor dinspre Alaska. Cel puțin cinci morți și mai mulți răniți - LIVE VIDEO

Împușcături pe Aeroportul Fort Lauderdale - Hollywood din Florida. Atacatorul a fost pasager într-un zbor dinspre Alaska. Cel puțin cinci morți și mai mulți răniți - LIVE VIDEO
Sursa foto: Foto: twitter/flightradar24/abc news
06 Ian 2017   •   23:14

Cel puțin cinci oameni au murit și alți opt au fost răniți, după ce un bărbat de aproximativ 26 de ani a deschis focul pe Aeroportul Fort Lauderdale - Hollywood din Florida, SUA, în zona de ridicare a bagajelor.

Potrivit Reuters, atacatorul reținut de polițiști a fost pasager într-un zbor dinspre Alaska, cu o armă într-o geantă. După colectarea bagajului, el s-ar fi refugiat la baie, unde a încărcat arma. La întoarcere, a început să tragă la întâmplare în oamenii care își așteptau bagajele.

Inițial s-a spus că acesta venea dinspre Canada, însă Air Canada a negat că atacatorul s-ar fi aflat într-un zbor al companiei.

Bărbatul, identificat drept Esteban Santiago, purta un tricou cu Star Wars și avea asupra lui documente de identificare militară, în momentul atacului. Acesta a fost reținut și este în prezent interogat de agenții FBI.

Deși, la un moment dat, persoane din interiorul aeroportului susțineau că ar exista un al doilea atacator, în zona parcării aeroportului, anchetatorii au negat, într-o conferință de presă, că ar exista un alt incident. Totodată, aceștia au dat asigurări că incinta aeroportului este verificată cu atenție de oameni special antrenați pentru acest lucru.

LIVE VIDEO

Imaginile TV arată evacuarea persoanelor pe pista aeroportului şi prezenţa poliţiei.

Reprezentanții aeroportului au anunțat, pe Twitter, că toate zborurile au fost anulate, iar activitatea aeroportului suspendată.


Secretarul de presă al Casei Albe din mandatul fostului preşedinte George W. Bush, Ari Fleischer, care se găsea în acele momente pe aeroport, a relatat haosul, pe Twitter: "S-au tras focuri de armă. Toată lumea aleargă".

Ulterior, el a explicat că situaţia s-a "calmat", dar autorităţile nu permit nimănui să iasă din aeroport, în zona unde se afla el.

 

 

×
Subiecte în articol: atac armat
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close