Antena 3 CNN Actualitate În România, cultura şi istoria au un preţ mic. O parte din cetatea Alba Iulia, concesionată pe o sumă de nimic

În România, cultura şi istoria au un preţ mic. O parte din cetatea Alba Iulia, concesionată pe o sumă de nimic

În România, cultura şi istoria au un preţ mic. O parte din cetatea Alba Iulia, concesionată pe o sumă de nimic
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Iun 2012   •   07:22

Primăria Alba-Iulia a concesionat o parte din Cetatea Alba unei firme pentru suma de 800 de euro pe lună. Firma a deschis de curând un hotel de 5 stele acolo. Localnicii spun că suma este foarte mică, având în vedere importanţa istorică, dar şi valoarea materială a obiectivelor concesionate. Atât firma cât şi reperezentanţii primăriei susţin ca totul s-a facut legal.

Clădirea în care a fost deschis hotelul medieval de 5 stele face parte din Cetatea Alba Iulia şi a fost închiriată de către primărie pentru doar 800 de euro pe lună. Asta în condiţiile în care hotelul obţine un profit frumos din închirierea camerelor.
 
Reprezentanţii Primăriei nu văd nicio problemă legată de chiria pe care o plăteşte firma care deţine hotelul medieval. Localnicii sunt de părere că primăria a închiriat ieftin locaţia. Iar cei 800 de euro pe care urmează să-i primească ar reprezenta chiria unei vile în centrul oraşului, nicidecum a unei zone importante din cetatea Alba Iulia. 
 
Contractul dintre primăria Alba Iulia şi firma care deţine hotelul de 5 stele este semnat pe o perioadă de 49 de ani.

×
Subiecte în articol: hotel
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close