Antena 3 CNN Actualitate Încă un pas făcut pentru construirea Aeroportului Brașov

Încă un pas făcut pentru construirea Aeroportului Brașov

Construirea Aeroportului Internațional Brașov, care implică și devierea pârâului Besălcin, sunt două proiecte fezabile, anunță, miercuri seara, Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă.

Încă un pas făcut pentru construirea Aeroportului Brașov
Sursa foto: Hepta/ Arhivă
de d.g    |    03 Iun 2020   •   23:12

Conform sursei citate, în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri la Brașov, Ervin Molnar, directorul general al ANAR și Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, împreună cu specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, ai Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt, dar și cu membrii Unităţii de Implementare a Proiectului Aeroportului Internaţional Braşov, au analizat două mari proiecte ale județului Brașov.

„Primul dintre acestea se referă la obiectivul de investiţie a Consiliului Judeţean Braşov privind construirea aeroportului internațional de la Ghimbav, iar cel de-al doilea are în vedere proiectul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) de deviere a pârâului Besălcin și de evacuare a apelor pluviale de pe amplasamentul acestei investiții”, anunță sursa citată.

Consiliul Județean Brașov propune Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt ca devierea pârâului Besălcin să fie realizată și finanțată de Consiliul județean Brașov în cadrul proiectului de investiție „Aeroport Internațional Brașov”.

La finalul discuțiilor, toți cei prezenți la întâlnire au vizitat zona pentru identificarea soluţiilor fezabile, astfel încât, lucrările celor două proiecte să nu aibă zone de incidență, care ar putea zădărnici termenii de finalizare ai aeroportului.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close